Soros helyi katonái Szlovákiában is nyíltan beszálltak a kampányba

Orbán Viktor; MORAWIECKI, Mateusz; FICO, Robert; BABIS, Andrej
Budapest, 2018. január 26. Mateusz Morawiecki lengyel, Andrej Babis cseh ügyvivő miniszterelnök, Robert Fico szlovák és Orbán Viktor kormányfő (b-j) a visegrádi országok (V4) kormányfői panelbeszélgetésén Budapesten a Várkert Bazárban 2018. január 26-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Levetette az álarcát a Tisztességes Szlovákiáért kezdeményezés azzal, hogy beszállt a választási küzdelembe - jelentette ki kedden Robert Fico, a legerősebb szlovák kormánypárt, az Irány - Szociáldemokrácia elnöke, aki a belpolitikai válság idején még tömegtüntetéseket tartó fenti szervezet vezetőit "Soros gyerekeinek" nevezte. A lemondani kényszerült szlovák miniszterelnök korábban már többször is összefüggésbe hozta Soros György milliárdos személyét a tavasszal kialakult belpolitikai válsággal, amelyet külföldről szervezett államcsínykísérletnek minősített.
Vágólapra másolva!

Robert Fico erről pozsonyi sajtótájékoztatóján beszélt, ahol egyebek mellett arra reagált, hogy a Tisztességes Szlovákiáért - amely eddig kizárólag politikamentes, civil kezdeményezésként jellemezte magát - gyakorlatilag beszállt az őszi helyhatósági választások küzdelmébe, amikor támogatásáról biztosított több olyan jelöltet, akik nagyobb városok főpolgármesteri tisztségéért akarnak indulni.

Robert Fico, szlovák miniszterelnök Forrás: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

A Tisztességes Szlovákiáért egy nappal korábban jelentette be, hogy három szlovákiai nagyvárosban - Pozsonyban, Nyitrán és Zsolnán - függetlenként induló főpolgármester-jelölteket támogat a novemberi helyhatósági választásokon.

- véleményezte a teljes kormányátalakítással végződő szlovák belpolitikai válságban vezető szerepet betöltő Tisztességes Szlovákiáért kezdeményezést Robert Fico. Hozzátette: ha a kezdeményezés vezetői be akarnak szállni a politikai küzdelembe, alapítsanak pártot, és ne egy civil szervezet szerepében tetszelegjenek, amelyet aztán politikai mozgalommá alakítanak.

- hangsúlyozta Fico, aki szerint pártja jó eredményt fog elérni az őszi helyhatósági és a 2020-ban esedékes parlamenti választásokon is.

- szögezte le Robert Fico.

Robert Fico szlovák miniszterelnök. Forrás: MTI/EPA/Jakub Gavlak

A lemondani kényszerült szlovák miniszterelnök korábban már többször is összefüggésbe hozta Soros György milliárdos személyét a tavasszal kialakult belpolitikai válsággal, amelyet külföldről szervezett államcsínykísérletnek minősített.

Fico kijelentései a többnyire külföldi kézben lévő liberális szlovák sajtót arra késztették, hogy "cenzúrázza" a volt miniszterelnök olyan kijelentéseit, amelyekben Soros is említésre kerül.