Háromszázharminckettőre emelték a hatóságok az eltűntek számát Guatemalában a Fuego vulkán egy hónappal ezelőtti kitörése után szerdán.

A katasztrófavédelem korábban 197-re tette a katasztrófában eltűntek számát, de miután összehasonlították az eltűntekről szóló bejelentéseket a halottasházak és a szükségszállások adataival, arra a következtetésre jutottak, hogy sokkal több embernek veszett nyoma.
A hivatalos adatok szerint a vulkánkitörésben és annak következményeiben 113-an haltak meg. Mindeddig 85 holttestet azonosítottak.

Korábbi jelentések szerint legalább 186 ház megsemmisült, további 750 épület súlyosan megrongálódott. Egy iskolaépület és egy híd is összeomlott.

Jelenleg még mindig mintegy 3500 ember tartózkodik szükségszállásokon.A június 3-i kitörés közel 2 millió embert érintett. A fővárostól mintegy 50 kilométerre délnyugatra fekvő, 3763 méter magas tűzhányó másodjára tört ki 2018-ban, az egy hónappal ezelőtti az elmúlt bő négy évtized legerőteljesebbje volt.

Jimmy Morales államfő június közepén azt mondta: 500 millió quetzalra (18 milliárd forintra) lesz szükség, hogy a megsemmisült infrastruktúrát helyreállítsák a vulkán térségében.