Vudu mágiával prostitúcióra kényszerítette áldozatait egy libériai migráns

2018.07.06. 11:10

A birminghami bíróság 14 év letöltendő börtönbüntetésre ítélt egy libériai származású migránsnőt, aki nigériai lányokat futtatott egy német bordélyaházban. A állítólag nő vudu mágiával vette rá az áldozatait, hogy ne jelentsék fel őt.

A libériai migráns hátterű, brit állampolgársággal is rendelkező Josephine Iyamu, avagy Madame Sandra a bíróság szerint

létrehozott egy olyan álcivil szervezetet a nigériai Benin városában, ami a nők és a családok „jobb életéért” harcolt. Így könnyen kapcsolatot tudott teremteni az áldozataival. Akiket kiválasztott, azoknak jobb életet ígért Európában.

Iyamu legalább 5 nigériai nőt kényszerített arra, hogy hűségesküt tegyenek neki, mielőtt megkezdik az útjukat az EU-ba – írja a 888.hu.

Az áldozatok egy vudu ceremónián vettek részt, amit egy vudu pap vezetett. A szertartás keretein belül meg kellett enniük egy csirke szívét, olyan vért kellett inniuk, amiben férgek voltak, valamint a bőrüket meg kellett vágniuk egy pengével. Arra tettek ígéretet, hogy Iyamu bandájának 38 ezer eurót fizetnek a németországi útért, valamint azt is megígérték, hogy nem szöknek meg, és nem mennek a rendőrségre.

Az öt nőt Észak-Afrikán és a Földközi-tengeren keresztül szállították Európába egy életveszélyes út során. Az összes áldozatot ki kellett menteni a hajóról, majd végül egy migránstáborba kerültek Olaszországban. Miután megérkeztek Németországba, ahol legális a prostitúció,

arra kényszerítették őket, hogy bordélyházakban dolgozzanak. Iyamu havonta legalább 1 500 eurót követelt tőlük.

A migránsnő megfenyegette áldozatait, ha nem fizetnek, akkor bajuk esik, és a családjuk is szenvedni fog.Egy trieri bordélyház tulajdonosa értesítette a rendőrséget, azzal a gyanúval, hogy az egyik „alkalmazottnak” hamis az útlevele.

Majd beindultak az események, a német, a brit és a nigériai rendőrség együttműködve göngyölítette fel az ügyet. Iyamut tavaly augusztusban tartóztatták le.A libériai származású nő azonban nem fogadta el, hogy lebukott, több tisztségviselőt megvesztegetett, és elintézte, hogy letartóztassák az áldozatok hozzátartozóit Nigériában.

A bíróság ezért is felelősségre vonta a szexrabszolgatartás mellett.

Modern kori rabszolgatartás vádjával most 14 év letöltendő börtönbüntetést kapott a migráns. 

Az ENSZ szerint több ezer nigériai nőt kényszerítenek prostitúcióra, és szinte rendre mindegyikük részt vesz egy vudu rituálén, mielőtt megkezdik a munkát Európában.

A szertartás lényege, hogy meggyőzzék a nőket, hogy a családtagjaik betegek lesznek vagy meghalnak, ha nem engedelmeskednek. II. Oba Ewuare benini uralkodó ezért 2018 márciusában eltörölte a vudu szertartásokat, és „megátkozta” a szexrabszolga-kereskedőket és azokat a papokat, akik segítenek az emberkereskedőknek annak végrehajtásában.