Nagyobb migránsáradat indul a Balkánon keresztül, mint 2015-ben

Vágólapra másolva!
Az utóbbi napokban és hetekben egyre több hír és adat mutatja, hogy az illegális migránsok száma a Balkánon újra a 2015-ös számokat és arányokat közelíti. Ezt bizonyítják az egyik legnagyobb görög város polgármesterének nyilatkozatai, illetve a boszniai helyzet is. Bosznia-Hercegovinában az Origo is drámai videókat készített.
Vágólapra másolva!

Thesszaloniki polgármesterének nyilatkozata, miszerint

több migráns van most Görögországban, mint 2015-ben,

illetve a Bosznia-Hercegovinából érkező hírek is azt bizonyítják, hogy ha Magyarország nem védené a magyar határt (kerítéssel, rendőri és katonai erővel, illetve a jogszabályok szigorításával), akkor a 2015-ben a déli határainkon látott események ma is nap mint nap megismétlődhetnének. 2015 őszén, a migrációs válság csúcsán volt olyan nap, hogy csaknem tízezer migráns érkezett naponta.

Az elmúlt hetekben az Origo Bosznia-Hercegovinában forgatott, ahol drámai képeket készítettünk arról, hogyan árasztják el Velika Kldusát és Bihácot a migránsok.

Azt is megmutattuk, hogy

miután a magyar határzár, vagyis a kerítés működik, ott nem jutnak át migránsok, ezért új útvonalat kerestek.

Most Bosznia felől akarnak bejutni. És sokuknak sikerül is. Boszniában sok migránssal beszéltünk. Volt olyan, aki azt mondta, ő kifejezetten Budapestre szeretne menni. Megmutattuk, kik várnak arra Boszniában, hogy a lehető leghamarabb Nyugat-Európába jussanak.

Ebből is kiderül,

Magyarország a déli határain nemcsak magát, hanem egész Európát is védi

A határ védelme tudja garantálni, hogy mások mellett Németországnak se kelljen újra szembesülnie a korábbi években illegálisan érkezett migránsok százezreivel.

Erről is beszélt ma Orbán Viktor Berlinben, az Angela Merkellel folytatott tárgyalásai után.

Napi 24 órában nyolcezer ember fegyverrel védi a déli határt, amelyen ha belépnének a migránsok, azonnal Németországba mennének.

- mondta a miniszterelnök Berlinben.