Megbüntették a német szülőket, mert nem engedték a gyereküket mecsetbe

2018.07.06. 10:29

A szülők nem voltak hajlandók elengedni a gyereküket egy kötelező német iskolai programra, azaz mecsetlátogatásra, ezért beperelte őket az oktatási intézmény, és 50 euró megfizetésére kötelezték a házaspárt. Az eset óriási botrányt kavart Németországban.

A Schleswig-Holstein tartománybeli Rendsburgban még két évvel ezelőtt

az egyik iskola mecsetlátogatást szervezett és minden diákot – vallástól függetlenül – köteleztek arra, hogy elmenjen Rendsburg mecsetjébe – írta a der Spiegel című lap.

Rendsburg mecsetjeForrás Pixabay

Az egyik 13 éves fiú szülei, mivel nem vallásosak,nem engedték el a gyereküket az iszlám kultikus helyre, ahová a kisfiú amúgy sem akart menni.Az oktatási intézmény erre beperelte a szülőket, arra hivatkozva, hogy egy kötelező iskolai programon való részvételt nem lehet lelkiismereti okokból kihagyni.Az ügy nagyon elhúzódott, az ítélet szerdán született meg. A bíróság elmarasztalta a fiú szüleit, akiket ráadásul 50 euró megfizetésére is kötelezett a Kronwerk líceum részére.Az ítélet bár nem jogerős, mégis óriási felháborodást váltott ki Németországban.

A család ügyvédje, Alexander Heumann már közölte, hogy védencei fellebbezni fognak a döntés ellen. Egyesek úgy ítélik meg a bírósági döntést, mint egy újabb lépést az ország iszlamizációja felé.