Ismét előkerült Németországban a horogkereszt, és az antiszemitizmus is reneszánszát éli a Pesti Srácok cikke szerint.

Júniusban Németország lakossága egyszerre háborodott fel, amikor egy 15 éves zsidó fiút zaklattak a muszlim osztálytársai Berlin egyik jómódúak által lakott negyedében.

Egy évvel korábban pedig azért kellett egy elitiskolából kivenni egy szintén zsidó származású berlini fiút, mert rendszeresen verték a muszlim vallású kortársai - közölte a Pesti Srácok.

Migráns gyerekek egy aacheni iskolábanForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Henning Kaiser

A Breitbart szerint a John F. Kennedy iskolában tanuló fiú arcába rendszeresen cigarettafüstöt fújtak, és emlékeztették, ő is az ősei sorsára juthat, ha nem húzza meg magát. Nyilvánvalóan a holokausztra utaltak a fenyegetéssel.

Állítólag az is előfordult, hogy horogkeresztes cédulákat ragasztgattak a fiú hátára.Mára az ilyen esetek mindennaposak, ezt Franziska Giffey szociáldemokrata német családügyi miniszter is kénytelen volt beismerni, mert bizony a probléma kinőtte az osztálytermek határait, így valamit mindenképpen lépni kell.
Az antiszemitizmus hatalmas probléma az iskolákban– jelentette ki Giffey a napokban.

A nagy ötlet – ha már az integráció és a multikulti befuccsolt –, hogy felállítanak egy 170 fős különleges akciócsoportot, akiknek az lesz a dolga, hogy megpróbálják visszaszorítani a vallási alapú erőszakot a német iskolákban. A csapatot a német állam finanszírozza majd a Rheinische Post cikke szerint.

Hogy pontosan mit fognak csinálni, nem tudni, feltételezzük, nem alkalmaznak erőszakot, hanem beszélgetésekkel, oktatással és lelki segítségnyújtással fognak majd operálni, ami valljuk be, nem lesz túl hatásos.

A berlini kormány antiszemitizmussal foglalkozó illetékese, Felix Klein nemrég egy interjút adott a Der Tagesspiegelnek, melyben brutális iskolai környezetről beszélt, és kifejtette, hogy ez a légkör további erőszaknak enged teret, és már tényleg senki nincs biztonságban.A tanárok a Breitbart egy korábbi cikke szerint megerősítették ezt az állítást, és felhívták a figyelmet arra, hogy általában muszlim diákok az elkövetők. A Breitbarton kívül egy, a Bundestag keretein belül létrehozott független szakértői gárda is próbálja felhívni a figyelmet az egyre durvuló antiszemita káoszra, ami a muszlim migrációval került be ismét az országba.