A Save the Children nevű gyerekek jogait védő csoportosulás jelentést tett közé, amelyből kiderült, hogy egy Soros György által finanszírozott álcivil szervezet munkatársai halomra erőszakoltak kiskorúakat Haitin és más harmadik világbeli országokban.

Corinna Csáky, a Save the Children nagy-britanniai főmunkatársa jelentést készített a bevándorláspárti üzletember által pénzelt Oxfam nevű, úgynevezett „segélyszervezet" munkatársai által elkövetett szexuális jellegű bűncselekményekről.

Az tavaly derült ki a #MeToo-kampánynak köszönhetően, hogy a brit szervezet tagjai gyerekeket is szexre, illetve prostitúcióra kényszerítettek, többet közülük pedig meg is erőszakoltak.A sorosista csoportosulás vezetősége mindent megtett annak érdekében, hogy eltussolja a botrányos ügyeket, de ez nem sikerült - írja a Breitbart.

Soros GyörgyForrás: --

Az esetek felderítése érdekében a brit parlament vizsgálóbizottságot hozott létre, a bizottság előtt számolt be az Oxfam sötét ügyeiről Corinna Csáky, a Save the Children főmunkatársa.

Az Oxfam eddigi legnagyobb botránya a legalább 200 ezer ember halálával járó 2010-es haiti földrengéshez kapcsolódik.

A szervezet munkatársai kihasználták a helyi nők szorult helyzetét, közülük többeket fogva tartottak és folyamatosan zaklattak, illetve szexuális aktusra kényszerítettek.Csáky a jelentésben közölte egy kétségbeesett haiti apa beszámolóját is.

A család a földrengés következtében hajléktalanná vált, a kislányának az Oxfam egyik férfi tagja adott egy dollárt. Azonban a férfi másnap elrabolta a kislányt és többször megerőszakolta, annyira, hogy a lány egy darabig nem tudott lábra állni.A „segélyszervezet" más munkatársai tizenéves fiúkat fizettek le azért, hogy „találjanak" nekik lányokat, akikkel majd szexelhetnek.

Legtöbbször 8-10 férfi csoportosan erőszakolt meg 2-3 lányt, jellemzően kiskorúakat.

Az Oxfam haiti csoportjának a műveleti igazgatója, a belga származású Roland van Hauwermeiren nemrég elismerte, hogy volt szexuális kapcsolata helyi nőkkel. Azt viszont tagadja, hogy lettek volna közöttük kiskorúak és prostituáltak.

Sok áldozat nem mert feljelentést tenni, mert nagyon kiszolgáltatott helyzetben voltak, az aktivisták pedig azzal fenyegetőztek, hogy megverik őket, ha bárkinek mondanak valamit.

A jelentésből az is kiderült, hogy Haitin kívül Elefántcsontparton és Dél-Szudánban is követtek el nemi erőszakokat a „segélyszervezet" alkalmazottai. 

A sorozatos szexuális bűncselekmények miatt a brit kormány bejelentette, hogy a jövőben nem fogja anyagilag támogatni az Oxfamot.Soros György egyelőre nem vonta meg tőlük a bőkezű támogatást.