Kirúgták a Svéd Állami Vasutak egyik vezetőjét, mert kritizálta a migránsbarát politikát

2018.07.16. 11:37

A Svéd Állami Vasutak egyik igazgatójának azért kellett távoznia a munkahelyéről, mert nyilvánosan kritizálta a stockholmi parlament azon döntését, amely lehetővé tette, hogy a magukat kiskorúnak mondó migránsok tartózkodási engedélyt kaphassanak. Egy új felmérés szerint a saját bevallásuk alapján 18 év alattiak 80%-a valójában felnőtt korú.

Svédországban tombol a baloldali véleménydiktatúra, a szólásszabadságnak pedig már nyoma sem maradt, mivel, ha valaki kritikával meri illetni a migránsbarát baloldali kormány döntését, akkor kirúgják a munkahelyéről.

Ez történt a Svéd Állami Vasutak (Statens Järnväga) egyik aligazgatójával is, aki egy politikus Facebook-oldalán kifejezte egyet nem értését a svéd parlament azon döntésével, hogy 9000 kísérő nélkül érkező, magát kiskorúnak mondó afgán migránsnak ad tartózkodási engedélyt - írja a Voice of Europe a Fria Tider című svéd lap információira hivatkozva.

Afgán migráns "gyerekek" tüntetnek StockholmbanForrás: AFP/Anadolu Agency/Atila Altuntas

Az aligazgató véleménye alapján ezen migránsok többsége nem is kiskorú, ezt pedig alátámasztja egy új felmérés, amely szerint

a saját bevallásuk alapján 18 év alattiak 80%-a valójában felnőtt korú.Az aligazgatót a Facebook-hozzászólása miatt azonnal kirúgták a munkahelyéről.Monica Berglund, a Svéd Állami Vasutak kommunikációért felelős helyettes vezetője szerint azért kellett elbocsátani az aligazgatót, mert az értékrendszere nem összeegyeztethető a cég humánus álláspontjával.Tehát nem is próbálják meg eltitkolni, hogy a férfit azért rúgták ki, mert nem ért egyet az államhatalom hivatalos migránsbarát politikájával.