A nyolc hónapos Raija Straightet olyan brutálisan megverte az apja néhány napja, hogy súlyosan megsérült a koponyája, eltört több bordája, leszakadt a lépe, és szeme is erősen bevérzett. A mentősök és az orvosok már nem tudták megmenteni az életét.  Az apja, Jayden Straight még csak 17 éves, de a kegyetlen gyilkosság miatt a bíróság nem veszi enyhítő körülménynek fiatal korát. 

A kisbaba életéért küzdő orvosok hívták ki a rendőröket, mert képtelenségnek tartották, hogy egy véletlen baleset miatt sérült volna úgy meg a csecsemő - írja a Bors.

Szörnyű, amin a kislány keresztül mehetett. Úgy jellemezték a sérüléseit, mintha ledobták volna őt egy magas ház tetejéről, egyszerűen brutális – mondta a People magazinnak a Des Moines rendőrség őrmestere, Paul Parizek.

Az anya dolgozott, amikor azzal hívták, hogy a kislánya meghalt.

A nő teljesen összetört, amikor meglátta a kisbabát a lélegeztetőgépre kötve.

Az apa a rendőröknek azt mondta, hogy senki sem volt a gyerek mellett, ezért elképzelni sem tudja, hogy mi történhetett vele, hogyan szerezhette a halálos sérüléseket a kicsi. A nyomozók azonban nem hittek neki, és bizonyítékokat kerestek ellene, így a férfi két nap múlva megtört és feladta magát. 

Elfogták és őrizetbe vették, az ügyészség pedig 750 ezer dollárban állapította meg az óvadékot. Azt is kikötötték, hogy a kegyetlen bűncselekmény miatt felnőttként fogják kezelni a tárgyaláson, és fiatal életkora nem számít majd enyhítő körülménynek. 

 A GoFundMe oldalon gyűjtést szerveztek a kislány temetésére.