Megcsonkította két kislánya nemi szervét egy migráns

2018.07.17. 12:24

Egy Svájcban élő szomáliai nő megcsonkította két lánya nemi szervét. Nyugat-Európában félmillió megcsonkított migráns hátterű nő élhet.

A történtekről a svájci médiának a nő szintén szomáliai származású férje számolt be – közölte a The Local.ch című lap.

A család már régóta a francia határ közeli Neuchâtel kanton székhelyén él. Az anyát egy 2011-ben elfogadott törvény alapján állították bíróság elé, amely értelmében

bűncselekménynek minősül a nemi szervek megcsonkítása.

Egy szomáliai nő a gyerekével. A kép illusztrációForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Anna Mayumi Kerber

Az akkor hat-, illetve hétéves kislányok barbár afrikai szokás szerinti megcsonkítására 2013 és 2015 között kerülhetett sor,

amikor a nő a lányaival ideiglenesen hazaköltözött Szomáliába. Az apa saját bevallása alapján nem tudott a dologról, és nem is ért egyet vele.  A rendkívül durva beavatkozásra orvosi vizsgálatok következtében derült fény. 

Az egyébként írástudatlan nőt a csonkítás miatt a bíróság egy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

A szokás Közép-Afrikából származik, és az a célja, hogy a nők ne élvezzék a szexuális együttlétet.A körülmetélésnek is nevezett csonkítást általában a család egy idősebb női tagja végzi el penge vagy más vágóeszköz segítségével, rendszerint fiatalkorban, még a házasság előtt.

Az európai országokban persze ez nem törvényes, de a politikai korrektség miatt a témát sok helyen nem merik nyilvánosan felvetni.

Nyugat-Európában a becslések alapján félmillió megcsonkított migráns hátterű nő élhet.