Több száz embert evakuáltak a heves esőzések miatt a Tátrában

Heves esőzések a Magas-Tátrában
Turisták azt nézik, hogyan árasztja el a helyi megáradt Hideg patak Felsőerdőfalvát a Magas- Tátrában 2018. július 19-én.
Vágólapra másolva!
A heves esőzések Szlovákiában több helyen is komoly problémákat okoztak, a Tátrában 274 embert kellett evakuálniuk szerda éjszaka a tűzoltóknak - számolt be a Szlovák Távirati Iroda (TASR).
Vágólapra másolva!

A poprádi járásban található Javorina (Tatranská Javorina) közelében kiöntött egy patak, és mivel

fennáll a veszélye, hogy a hidat is magával sodorja,

a helyszínen tűzoltók tartózkodnak, válságstábot is létre kellett hozni.

Turisták azt nézik, hogyan árasztja el a helyi megáradt Hideg patak Felsőerdőfalvát a Magas- Tátrában július 19-én Forrás: HZZ SR

A víz több turistaösvényt is elöntött a Tátrai Nemzeti Park (TANAP) területén. A helyzet a Jávor-völgy (Javorová dolina) területén a legkritikusabb, ott szerda késő este néhány turistának el kellett hagyniuk a vendégházakat. A Fehérvíz-völgy (Bielovodná dolina) területén az intenzív esőzés szintén okozott útkárokat.

A tűzoltók arra kérik a kirándulókat, hogy ezeket a helyeket még legalább két-három napig kerüljék el.

A Magas-Tátrában a heves esőzések miatt kilépett medréből a Hideg patak (Studeny potok), és elöntötte Felsőerdőfalvát (Stará Lesná). Forrás: Polícia SR

A Késmárki járásban található Felsőerdőfalván (Stará Lesná) szintén kilépett a medréből egy falun átvezető patak, és elöntötte az utcákat és házakat.

Innen szerdán összesen 274 embert evakuáltak a tűzoltók.