Nem hajlandó jótékonykodni, inkább mecsetet épít a francia világbajnok

Dembélé
Ousmane Dembele of FC Barcelona during the UEFA Champions League, Group D football match between FC Barcelona and Juventus FC on September 12, 2017 at Camp Nou stadium in Barcelona, Spain - Photo Manuel Blondeau / AOP Press / DPPI
Vágólapra másolva!
A Koora nevű muszlim internetes oldal tette közzé, és a Les valeurs actuelles francia konzervatív hetilap vette észre, hogy Ousmane Dembélé francia világbajnok focista mecsetet fog építtetni prémiumából. Több internetes bejegyzés szerint Dembélé radikális muszlim.
Vágólapra másolva!

Az előzmények: Noel Le Graet, a francia labdarúgó-szövetség elnöke büszkén jelentette be, hogy a 23 világbajnok focista 400 ezer eurós győzelmi prémiumának nagy részét jótékony célra fordítja. Sőt, a fiatal sztár, Kylian Mbappé azt mondta, hogy a teljes összeget egy tekintélyes francia alapítványnak adja. A Premiers de Cordée közel 20 éve a mozgássérült gyerekek sportolását segíti.

Ousmane Dembélé Forrás: DPPI/Manuel Blondeau

Ousmane Dembélé viszont egy eurót sem ad jótékony célra. Diaguily-ben, egy mauritániai kisvárosban, anyja szülővárosában mecsetet építtet a pénzből.

Néhány éve komoly társadalmi vitát váltott ki Franciaországban, hogy Karim Benzema futballsztár többszázezer eurót küldött egy szalafista, radikális muszlimok által kedvelt mecset felújítására Lyonban. Benzema egyébként deklaráltan nem volt hajlandó énekelni sohasem a francia himnuszt. Mindezt azzal magyarázta, hogy szerinte a francia himnusz túlságosan erőszakos. Egy alkalommal a himnusz éneklése helyett egy hatalmasat köpött. Később - hogy ne zárják ki a válogatottból - azt mondta, mindez véletlen volt. Benzema egyébként azért nem volt a VB-n, de a két évvel ezelőtti EB-n sem, mert saját játékostársát megzsarolta egy pornóvideóval.

A magát mauritániainak tartó Dembélé nem volt hajlandó játszani Mauritánia gyengének tartott válogatottjában, inkább az évtizedek óta a világ legjobb csapatai közé tartozó francia válogatottat választotta. Dembélé klubja egyébként a Barcelona.