Családi vita miatt gyilkolt és túszokat ejtett egy férfi Los Angelesben

Horizontal
Véget ért a túszdráma
Vágólapra másolva!
Családi vita miatt gyilkolt, később pedig több tucatnyi túszt ejtett egy férfi szombaton, az egyesült államokbeli Los Angelesben egy szupermarketben, a rendőrség később őrizetbe vette.
Vágólapra másolva!

A túszejtés előtt a férfi

hét lövéssel meggyilkolta nagymamáját, és megsebesített egy másik nőt,

akit egy autóba kényszerített. A rendőrség üldözőbe vette őket és közben tüzet nyitott a menekülőre, aki egy bevásárlóközpontnál a járművel egy oszlopnak ütközött.

A férfi berontott a szupermarketbe, tűzpárbaj bontakozott ki.

Ezzel egy időben a megrémült vásárlók és az ott dolgozók menedéket kerestek. A lövöldözésben betört a bevásárlóközpont üvegablaka, amelyen több vásárló kimenekült. A helyszínre nagy erőkkel vonult ki a rendőrség. A hatóságok igyekeztek rábírni a férfit, hogy engedje szabadon 40-50 túszát és adja meg magát.

Véget ért a túszdráma Forrás: AFP/Robyn Beck

Feladta magát

A tárgyalás eredményeképpen három órával később a férfi hozzájárult ahhoz, hogy feladja magát. A rendőrök azonnal őrizetbe vették. Nevét nem hozták nyilvánosságra annyit tudni csupán, hogy 28 éves és megsebesült.

A tűzoltóság közlése szerint hat - 12-től 81 éves korig terjedően - ember került kórházba, egyikük sem lőtt sebbel, mindannyiuk állapota kielégítő.