Létrával mentett életeket az amerikai túszdrámában

Vágólapra másolva!
Családi vita lövöldözéssé, autós üldözéssé, majd túszejtéssé fajult szombat délután Los Angeles-ben. Egy 28 éves férfi a rendőrök elől egy szupermarketbe menekült, ahol agyonlőtte az egyik alkalmazottat és további vérengzéssel fenyegetőzött. Többeknek sikerült magukat elbarikádozni a szupermarket különböző helyiségeiben, őket Sean Gerace mentette ki egy létra segítségével.
Vágólapra másolva!

Mint már korábbi híradásokból kiderült, szombat délután egy 28 éves férfi eddig ismeretlen okból hét lövést adott le a nagyanyjára, akit kórházban ápolnak, az állapota válságos. Könnyebben megsebesítette a barátnőjét, akit egy autóba kényszerített. A rendőrség üldözőbe vette a menekülő férfit, autójának egyik kerekét eltalálták, és az útról lesodródva egy oszlopnak ütközött.

Az ámokfutó a közeli szupermarketbe menekült be, ahol agyonlőtte az egyik alkalmazottat.

Az áldozatról családtagok és kollégák Twitter-bejegyzéséből derült ki, hogy Melyda Coladónak hívták, húszas évei végén járt és vezető beosztásban dolgozott a szupermarketben. Mindenkit sokkolt Melyda Colado értelmetlen halála. Tűzharc alakult ki a behatolni készülő rendőrök és az ámokfutó között, akit megsebesítettek a szétrepülő üvegszilánkok, de visszavonulásra tudta kényszeríteni a rendőröket.

A túszdráma folyamán a Los Angeles-i szupermarket alkalmazottai az ablakon keresztül menekültek meg Forrás: Twitter

Sean Gerace és kollégái a szupermarket raktárában dolgoztak, amikor lövéseket és kiabálást hallottak. Azonnal eltorlaszolták a raktár bejáratát. Sean Gerace megpillantott egy létrát, rögtön összeállt a fejében a terv, és az egyik ablakhoz vitte.

Először ő maga mászott le rajta, aztán tartotta, amíg a munkatársai is kijutottak az épületből.

A Fox News tudósítása szerint ezzel életeket mentett, hiszen a túszdráma vérengzéssé is fajulhatott volna. A teljesen beszámíthatatlan állapotban lévő lövöldöző azt követelte, hogy a nagyanyjával beszélhessen, különben mindenkit megöl. Három órájába került a túsztárgyalónak, hogy meggyőzze róla, adja meg magát. A túszok közül hat embert szállítottak kórházba különböző okokból, de súlyos állapotban egyikük sincsen.