Marokkói rendőrök fognak járőrözni Párizsban a migráns bűnözők miatt

2018.07.22. 10:53

Franciaország és Marokkó kormánya megállapodást kötött, amelynek értelmében az észak-afrikai ország rendőrei is szolgálatot fognak teljesíteni Párizs migránsgettóiban, a bűnözés visszaszorítása érdekében.

A francia főváros 18. kerületében lévő Goutte d'Or negyedet „Little Africa"-nak (Kicsi Afrika) is nevezik, mivel a lakossága 35%-át a 2012-es népszámlálás adatai alapján afrikai, nagyrészt Marokkóból származó migránsok teszik ki. A negyed igazi no-go zónaként működik, ahol óriási problémát okoz a bűnözés – írja a Breitbart.

Migránstábor PárizsbanForrás: AFP/Philippe Lopez

A 35%-os arányba természetesen nincsenek beleszámolva a 2015 óta folyamatosan özönlő illegális bevándorlók.

A rendőrségi statisztikák alapján a bűnözés elsősorban az észak-afrikai migránsok körében kimagasló, csak tavaly 813 marokkóit tartóztattak le Goutte d'Or-ban.A migránsok bandákba verődve általában kábítószer-kereskedelemmel és prostitúcióval foglalkoznak, a bandák között pedig gyakoribbak az erőszakos utcai összecsapások is.

Különösen aggasztó a kiskorúak által elkövetett bűncselekmények számának a növekedése. Ők az utóbbi időszakban ráadásul elkezdték tömegesen szexuálisan zaklatni a francia lányokat.

Ahogy az Origo azt már megírta, erre legutóbb a labdarúgó-világbajnokság döntője utáni utcai ünnepségeken volt példa.

Emiatt sok lány már nem mer kimenni az utcára.A negyedben 1600 aláírást gyűjtöttek össze civilek annak érdekében, hogy hatékonyabb fellépésre kényszerítsék a rendvédelmi szerveket.

Mivel a helyi rendőrök nem sokra mentek a migráns bűnözőkkel szemben, azért a francia kormány egy megállapodást írt alá a marokkói kormánnyal, amelynek értelmében az észak-afrikai állam rendőrei is szolgálatot fognak teljesíteni Párizsban.Goutte d'Or negyedbe már megérkezett 4 marokkói rendőr, a többiek majd később csatlakoznak hozzájuk.