Bannon bejelentette, hogy „The Movement” (A Mozgalom) név alatt egy alapítványt hoz létre, amely különböző mód segítené a 2019-es európai parlamenti választásokon induló, jobboldali, hazafias és bevándorlásellenes pártokat. Az amerikai republikánusok ikonja célként nevezte meg a Soros György által alapított Nyílt Társadalom Alapítvánnyal való szembeszállást.

Steve Bannon, Donald Trump amerikai elnök volt főtanácsadója és vezető stratégája, a Breitbart című bevándorlásellenes, konzervatív lap egykori ügyvezetője.

Az egyesült államokbeli jobboldal fenegyereke az elmúlt hónapokban arra áldozta idejét, hogy szorosabb kapcsolatokat alakítson ki a hazafias és bevándorlásellenes pártok, valamint civil szervezetek között.

Márciusi olasz parlamenti választások során támogatásáról biztosította Matteo Salvini, jelenlegi római belügyminisztert és pártját, a Ligát.

Steve BannonForrás: AFP/Mike Theiler

Ezt követően találkozott az Alternatíva Németországért (AfD) Bundestag-beli frakcióvezetőjével, Alice Weidellel, majd ellátogatott Lille városába, a francia Nemzeti Gyűlés (régebbi nevén Nemzeti Front) kongresszusára, ahol Marine Le Pen pártelnökkel folytatott megbeszélést.

Bannon Nigel Farage-al, az euroszektikus brit Függetlenségi Párt (UKIP) vezetőjével is jó viszonyt ápol.

Aztán májusban eljött Budapestre, itt az Európa Jövője elnevezésű konferencián tartott előadást.

Ahogy azt az Origo is megírta, az amerikai stratéga szerint a nyugati liberális elitnek az a problémája Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel, hogy harcba száll a határok védelméért, meg akarja őrizni Európa keresztény kultúráját és ezek által világpolitikai szereplővé vált.A konferencia után találkozott a magyar kormányfővel.

Steve Bannon szerdán interjút adott a The Daily Beast című amerikai hírportálnak - közölte a konzervatív The Telegraph nevű brit lap.

A stratéga ekkor jelentette be, hogy „The Movement” (A Mozgalom) név alatt non-profit alapítványt hoz létre, amely kampányüzenetek jobb megfogalmazásával, elemzésekkel, közvélemény-kutatások rendezésével és más innovatív módon segítené a 2019. májusi európai parlamenti választásokon induló, jobboldali, hazafias és bevándorlásellenes pártokat.Bannon célként fogalmazta meg a Soros György által alapított és finanszírozott Nyílt Társadalom Alapítványokkal (Open Society Foundations) való szembeszállást.

Soros GyörgyForrás: --

A bevándorláspári spekuláns 1984-től napjainkig nagyjából 32 milliárd dollárt költött különböző liberális és migránspárti ügyek támogatására. A gigantikus összegeket általában álcivil szervezeteken keresztül juttatta célba.

Trump elnök volt főtanácsadója azt ugyanakkor nem közölte, hogy honnan lesz pénze az új szervezetnek.

Véleménye alapján a patrióta és az illegális migrációt ellenző pártok meg kellene szerezzék az strasbourgi Európai Parlamentben a képviselő helyek egyharmadát.A The Movement alapítvány székhelye valószínűleg Brüsszelben lesz.