Népszavazáson bukott el a mecsetépítés

Büdelsdorf mecset
Vágólapra másolva!
Népszavazást tartottak a bajorországi Kaufbeurenben arról, hogy az önkormányzat telket biztosítson egy nagyobb mecset építésére, de a negyvenezres, többségében római katolikus lakosság leszavazta ennek lehetőségét – írja a Mandiner.
Vágólapra másolva!

A helyi török közösségnek lett volna szüksége egy nagyobb mecsetre a mostaninál Kaufbeurenben, de a népszavazáson a helyi lakosság csúnyán leszavazta az ötletet.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint a szavazó lakosság csupán 40 százaléka támogatta a terület bérbeadását, és 60 százalék ellenezte.

A muszlim török közösség 99 évre kapta volna bérbe a területet, és az önkormányzat beleszólhatott volna a tervekbe. Azonban hiába szavazták le a helyiek a nagyobb mecset megépülését, a Török-Iszlám Vallásügyi Unió (Ditib), ha talál egy másik ingatlant, amit megvehet vagy bérbe vehet, akkor felépítheti a 400 fő befogadására alkalmas mecsetet.

Büdelsdorf mecset Forrás Pixabay

Az építkezést elutasítók egyébként azért utasították el leginkább a nagyobb mecset építését, mert a Ditibet a török elnökhöz közeli szervezetnek tartják.