Engedélyezték a medvecsalád áttelepítését Tusnádfürdőről

2018.07.25. 22:42

Gratiela Gavrilescu román környezetvédelmi miniszter szerda este engedélyezte, hogy elszállítsák Tusnádfürdőről azt az anyamedvét, amely az elmúlt hetekben a bocsaival együtt járta a település utcáit, és embereket is megtámadott - tájékoztatta az MTI-t Borboly Csaba, a Hargita megyei önkormányzat elnöke.

A hárombocsos anyamedve kábítólövedékes elaltatását és elszállítását azt követően hagyta jóvá a miniszter, hogy szerdán, nem sokkal a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor, Tusványos esti koncertjeinek a kezdete előtt a tábor közelében elütött két medvebocsot a vonat.

(Képünk illusztráció)Forrás: MTI/Veres Nándor

Borboly Csaba elmondta, hogy egyelőre csak feltételezik, hogy a gyakran látott hárombocsos anyamedve két bocsáról van szó. Hozzátette, hogy azért kérte az azonnali beavatkozást, mert a bocsait elvesztő állat az állatvédők szerint agresszívvé válhat. Az önkormányzati vezető hozzátette, hogy azonnal értesítették a csendőrséget, mely ígérte, hogy megóvja a Tusványos résztvevőit.

Borboly Csaba azt is elmondta, hogy csütörtökön reggel érkeznek a zernyesti medvemenhely képviselői, hogy a vadőrökkel együtt megkeressék, majd altatólövedékkel elkábítsák és elszállítsák a bocsait elvesztő anyamedvét és a megmaradt bocsot.

KAPCSOLÓDÓ CIKK