Tömegverekedés tört ki egy boszniai migránstáborban

2018.07.25. 17:41

Körülbelül ötven migráns vett részt egy tömegverekedésben a boszniai Velika Kladusa melletti Trnovo migránstáborban. Több tucat ember megsebesült.

A verekedés kora délután tört ki, egyelőre ismeretlen okból.

Az Una-Sana-i kanton rendőrsége megerősítette, hogy két tucat migráns sebesült meg, de senki sincs életveszélyben. A migránsok a verekedésben éles tárgyakat is használtak, valószínűleg késeket.

A rendőrség mellett orvosi segítség is érkezett a helyszínre.

A horvát határ menti kantonban, ahol a legtöbb migráns táborozik, nem ritkák az összetűzések.Utoljára egy hónappal ezelőtt volt tömegverekedés, szintén Velika Kladusában. Akkor egy fiatal marokkói fiút meg is késeltek, aki később a kórházban belehalt sérüléseibe. A rendőrség az ügyben két algériai migránst tartóztatott le.

A hatóságok szerint Bosznia-Hercegovinába az év eleje óta több mint 9 ezer migráns érkezett, jelenleg pedig négy és fél ezren lehetnek az országban. Többségében az Una-Sana-i kantonban vannak, Bihac és Velika Kladusa környékén, különböző parkokban és romos épületekben. Az illegális bevándorlók Nyugat-Európába akarnak eljutni, de a szigorított horvát határvédelem miatt nem tudnak továbbmenni. Azoknak, akiknek mégis sikerül illegálisan átlépni a boszniai-horvát határt, Szlovéniába is el kell jutniuk.

Többségüket elfogják, és visszaküldik Boszniába.