Már 83 halálos áldozata van a görög erdőtűznek

Verori, 2018. július 25. Tűzoltók és önkéntesek dolgoznak a bozóttűz megfékezésén a Lutraki város közelében fekvő Verorinál 2018. július 24-én. A görögországi erdőtüzek halálos áldozatainak száma 74-re emelkedett, 187-an megsérültek. (MTI/EPA/Vaszilisz Pszomasz)
Vágólapra másolva!
Nyolcvanháromra emelkedett a görögországi erdőtüzek halálos áldozatainak száma csütörtökön. Többtucatnyi embert még eltűntként tartanak nyilván.
Vágólapra másolva!

A halottak között van egy ír és egy belga állampolgár is.

„A halottak és eltűntek hozzátartozóitól DNS-mintákat vettünk, s az elkövetkező napokban meglesznek az azonosítások eredményei” – mondta a Ilíasz Bojiokasz igazságügyi orvosszakértő.

A legtöbb holttest elszenesedett, s ezért van szükség a DNS-vizsgálatokra.

Forrás: MTI/EPA/ANA-MPA/Vaszilisz Pszomasz

A görög főváros térségében a heves esőzések eloltották a lángokat. Athén azonban a megpróbáltatásokat követően új veszéllyel volt kénytelen szembesülni csütörtökön:

a heves vihar az északi külvárosokban áradásokat okozott.

Az AMNA görög hírügynökség szerint legalább 200 bejelentés érkezett a tűzoltósághoz az eláradt utakon rekedt autósoktól, illetve olyan emberektől, akiknek otthonát vagy üzletét elárasztotta a víz.
Nea Erütraia, Kifisszia, Penteli, Vrilisszia és Melisszia külvárosokban lezárták az utakat az ítéletidő miatt.

A meteorológiai előrejelzések szerint változékony időjárásra lehet számítani Görögországban, de az esőzések kevésbé lesznek hevesek.