A csíksomlyói Nyeregben is bemutatja a Csíksomlyói passiót a Nemzeti Színház

Csíksomlyói passió
A Csíksomlyói passió próbája a Nemzeti Színházban, ahol 2017. március 10-én mutatták be a darabot.
Vágólapra másolva!
A Nemzeti Színházban tavaly márciusban nagy sikerrel bemutatott, Vidnyánszky Attila által rendezett Csíksomlyói passiót augusztus 18-án a csíksomlyói Nyeregben is megnézheti a közönség - olvasható a Nemzeti Színház honlapján.
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Színház Csíksomlyói passiója keresztény hitünk alapjaira kérdez rá, miközben új színpadi nyelvet teremt. A művészeti ágakat egyesítő totális színházban a költői és prózai szövegekkel egyenrangú szerepet kap a tánc és a zene.

A Vidnyánszky Attila által rendezett és Zsuráfszky Zoltán által koreografált előadás az összmagyarság újra megszentelt kultuszhelyén, a csíksomlyói Nyeregben lesz látható több száz erdélyi énekes és táncos közreműködésével.

A Csíksomlyói passió próbája a Nemzeti Színházban, ahol 2017. március 10-én mutatták be a darabot. fotó: Talán Csaba

- írta az augusztus 18-án a csíksomlyói Nyeregben bemutatandó, ingyenesen megtekinthető előadáshoz kapcsolódó tájékoztatóban Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója.

A darabnak tavaly március 10-én volt a bemutatója a Nemzeti Színházban, ahol nem sokkal előtte az Origo stábja is forgatott az egyik próbán. Vidnyánszky Attila akkor azt mondta az Origónak, hogy

a Csíksomlyói passió sok pontban kapcsolódik a mához, így az útkeresésben, a hitehagyottságban vagy éppen a hitre találásban, az áldozathozatalban és a szeretetben.


Itt nézheti meg a videót!