Olyan, mintha óvodát nyitott volna a tojó, akit 76 kiskacsa követ mindenhova. Egy minnesotai természetfotós örökítette meg a nem hétköznapi látványt. 

76 kiskacsa követte a kacsamamát, egy fotós meg is örökítette a pillanatot Minnesota államban, a Bemidji tavon. A 32 éves Brent Cizek fotós azt mondta, hogy ez bevett szokás. A nagy bukó nevű faj a récefélék családjába tartozik, és gyakran előfordul, hogy több fészekbe is leraknak tojásokat, így amikor kiköltik őket, egy fészken belül több anyától is lehet tojás. A fotós szerint lehetetlen, hogy mind a 76 fióka egy anyától származzon, hiszen legfeljebb 20 tojást tudnak kikölteni – írta a Daily Mail

Brent Cizek elképzelhetőnek találja, hogy ez a példány vigyáz a tó összes fiókájára, vagy összegyűjthette őket a többi anyától. A fotós először csak 50 kiskacsát számolt, csak a következő túrán jött rá, hogy ennél is többen vannak. „A kacsák nem tudják megállapítani, hogy melyik fióka az övék” – mondta Brent Cizek és azt is hozzátette, hogy a magára hagyott fiókák elkezdenek követni egy másik madarat, hiszen azt hiszik, hogy ő az anyjuk.