A brit baloldal meg akarja menteni az Iszlám Állam két terroristáját a kivégzéstől

2018.07.30. 12:35

A brit Munkáspárt felháborodott azon, hogy a belügyminiszter nem kérte az Egyesült Államoktól, hogy két brit Iszlám Állam harcost ne végezzenek ki. A brit közvélemény többsége szerint bizonyos esetekben teljesen jogos a halálbüntetés.  

Óriási felháborodást okozott a brit Munkáspárt és több vezető konzervatív körében, hogy Sajid Javid belügyminiszter nem kívánja megmenteni azokat, akik embereket végeztek ki az Iszlám Állam kötelékében, és most halálbüntetésre számíthatnak az Egyesült Államokban – írta a Breitbart.

A brit belügyminiszter amerikai hatóságokhoz írt leveléről a The Telegraph számolt be. Javid Jeff Sessions amerikai legfőbb ügyésszel azt közölte, hogy nem fogja azt kérni az amerikai hatóságoktól, hogy ne kelljen szembenéznie a halálbüntetéssel annak a két brit állampolgárnak(Alexandra Kotey és Shafee El-Sheikh), aki kapcsolatba hozható komoly bűncselekményekkel. A két ISIS-terroristát három amerikai és két brit elrablásával és meggyilkolásával vádolják.

A brit baloldal szerint nem szabad terroristák életével játszaniForrás: Breibart

A belügyminiszter levelének nyilvánosságra kerülése kiverte a biztosítékot a munkáspárti körökben. A párt szerint hiba lenne, ha a terroristákat nem a brit törvények alapján ítélnék el, és be kellene fejeznie a belügyminiszternek azt, hogy terroristák életével játszik. Véleményük szerint az Egyesült Államok és Irán között sok hasonlóság figyelhető meg. A közvélemény azonban nem osztja az antiszemitizmus által meglehetősen fertőzött Munkáspárt véleményét, mivel a britek közel 50 százaléka szerint bizonyos esetekben teljes mértékben indokolt a halálbüntetés alkalmazása.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK