Külföldi kerékpárosokat gázoltak halálra Tádzsikisztánban

Vágólapra másolva!
Halálra gázolta egy autós egy biciklis turistacsoport négy külföldi tagját vasárnap Tádzsikisztán déli részén. Az áldozatait cserben hagyó autós elfogására országos hajszát indítottak, amelyben a rendfenntartó erők agyonlőttek két embert - közölték a közép-ázsiai ország hatóságai.
Vágólapra másolva!

A tádzsik belügyminisztérium közleménye szerint a baleset délután történt Dangara térségében, a főváros Dusanbétól mintegy 150 kilométerre délre, és az autó sofőrje a gázolás után elmenekült a helyszínről.

"Három külföldi a helyszínen meghalt, egy negyedik társuk pedig a kórházban halt bele sérüléseibe" - fűzte hozzá a minisztérium, amely szerint a turistacsoport fennmaradó három tagja könnyebb sérüléseket szenvedett. A biciklista csoport két amerikai és két holland állampolgárból, s további három külföldiből állt - közölte a tárca, további részleteket azonban nem árult el.

A TASZSZ orosz hírügynökség jelentése szerint Emomalii Rahmon tádzsik elnök utasítására a tettes elfogása érdekében mozgósították a volt szovjet köztársaság minden fegyveres testületét. A belügyminisztérium még az este bejelentette, hogy a rendfenntartó erők őrizetbe vettek egy személyt, két másik, az elfogásakor ellenállást tanúsító embert pedig agyonlőttek.

A közlemény nem tért ki arra, hogy a gyanúsítottak kapcsolatban állhattak-e valamilyen szélsőséges szervezettel.