Cipőt viselnek a rendőrkutyák a hőség miatt Zürichben

GERMANY-POLICE-DOG-SHOES-OFFBEAT OFFBEAT ANIMAL POLICE DOG SHOES POLICE OFFICER SECURITY MEASURE SQUARE FORMAT
Two Belgian Alsatian wearing protective shoes are presented by German police officers to journalists in the western German city of Duesseldorf on June 24, 2008. The shoes are to be used in police work where a lot of broken glass is expected like at events during the Euro 2008 championship. AFP PHOTO DDP / CLEMENS BILAN GERMANY OUT
Vágólapra másolva!
A cipőkre azért van szükség, mert az aszfalt akár 50 fokos is lehet.
Vágólapra másolva!

A hatóságok alapvetően azt tanácsolják a kutyatulajdonosoknak, gondoskodjanak a nagyobb kutyák számára hővédelemről, a kisebbeket pedig vegyék kézbe.

A hőmérséklet várhatóan tartósan 30 Celsius-fok fölött marad a héten a svájci nagyvárosban, a napsütötte területeken pedig

az aszfalt legalább 50 Celsius-fokra melegedhet fel.

A szakértők azt javasolják a gazdiknak, tegyék a kezüket öt másodpercig az aszfaltra. Ha túl forrónak érzik, kerüljék el azt a részt, vagy védjék valamivel az érzékeny tappancsokat.

Akár 50 fokra is felmelegedhet az aszfalt (illusztráció) Forrás: ddp images/AFP/Clemens Bilan

A rendőrkutyák számára évek óta megszokott dolog a kutyacipő viselése. Bevetéseken, ahol fennáll annak a veszélye, hogy a padlón szétszóródott üvegcserepek lehetnek, szintén viselnek lábvédőt.

Amikor például drog után szimatolva átkutatnak egy autót, akkor is viselnek ilyen cipőt, ebben az esetben a kutyák körmeitől védik a berendezéseket.