Betört egy lakásba a pszichokenguru, vérrel kente össze a falakat

2018.08.01. 10:23

Alfred Hitchcock Psycho című horrorjának főszereplője nyomán Norman Bates névre keresztelték a kengurut, amely vasárnap az ablakon keresztül betört egy melbourne-i házba, majd a sebei miatt vérrel összekente a falakat.

Alfred Hitchcock Psycho című horrorjának főszereplője nyomán Norman Bates névre keresztelték a kengurut, amely vasárnap az ablakon keresztül betört egy melbourne-i házba, majd a sebei miatt vérrel összekente a falakat.

Mindent vér borított. Úgy nézett ki a helyszín, mintha a Psycho egyik jelenetében lettünk volna– mondta Manfred Zabinskas, a Five Freedoms Animal Rescue nevű állatmenhely működtetője, akit a rendőrség kért fel az állat befogására.

Norman egy hatalmas elkerített területre került több másik kenguru közé, ám látszott rajta, hogy nyugtalan, és keresi a kiutat.

Soha nem találkoztunk még olyan kenguruval, amely annyira kétségbeesetten akart kijutni, mint Norman– mondta Zabinskas, hozzátéve, hogy az állat helyből átugrotta a két méter magas kerítést.

A kenguru ugyanis nem élvezte sokáig a menhely vendégszeretetét, az első adandó alkalommal megszökött.

A kenguru valószínűleg Melbourne egyik külvárosi területéhez közel, a vadonban él, nem messze attól az épülettől, ahol rátaláltak. Az állat eltévedhetett, és valószínűleg pánikba esett, amikor vasárnap betört a házba.

Ausztráliában nagyjából 45 millió kenguru él, és nem ritka, hogy az állatok betévednek a kertekbe élelem és ivóvíz után kutatva.

Nemrég egy keleti szürke óriáskenguru miatt kellett megszakítani egy futballmeccset Canberrában, mivel az állat beugrott a pályára, majd kényelmesen elheveredett a kapuban.

A déli Victoria államban, ahol a szárazság kevésbé jelent problémát, a kenguruk és emberek kellemetlen összetalálkozásainak oka az, hogy a gyors ütemű lakásépítés egyre jobban kiterjed az erszényesek természetes élőhelyeire.

„Amikor az állatok már nem tudnak hova menni az építkezések miatt, a kormány egyszerűen lelöveti őket, hogy megszabaduljon a problémától” – mondta Zabinskas.