A múlt héten a liberális fake news média „hősként” állította be azt a svéd egyetemistát, aki úgymond megakadályozta egy afgán migráns kitoloncolását. A migránsról most kiderült, hogy korábban elítélték erőszakos bűncselekmény elkövetéséért.

Elin Ersson, a Göteborgi Egyetem diákja múlt héten nem volt hajlandó addig helyet foglalni egy repülőgépen, amíg ott ült egy kiutasításra váró 52 éves afgán férfi, akinek negatívan bírálták el a menedékkérelmét, és ezért kilátásba helyezték a kitoloncolását.

A lány Facebookon élőben közvetítette az eseményeket, amelyet már majdnem 5 millióan megnéztek.

A svéd rendőrségtől az amerikai Fox News hírportál azonban megtudta, hogy az afgán migránst korábban erőszakos bűncselekményért már elítélték. A skandináv állam hatóságai azt még nem közölték, hogy pontosan milyen jellegű bűncselekményt követett el a férfi. Az egyik legolvasottabb finn újság, a Helsingin Sanomat is megírta, hogy a migránst régebben elítélték.

A történtek után Elin Ersson már nem kíván nyilatkozni egyik sajtóorgánumnak sem.

A svéd hatóságok most megerősítették, hogy az afgán migránst egy későbbi időpontban mégis ki fogják toloncolni Svédországból, de azt nem közölték, hogy mikor.