Annyi férfi került kórházba Japánban a sosem tapasztalt hőség miatt, hogy napernyőt osztanak nekik

hőség, Japán
Women shield themselves from the sun with umbrellas in Tokyo on July 24, 2018, as Japan suffers from a heatwave. An "unprecedented" heatwave in Japan has killed at least 65 people in one week, government officials said on July 24, with the weather agency now classifying the record-breaking weather as a "natural disaster." / AFP PHOTO / Martin BUREAU
Vágólapra másolva!
Japánban volt olyan nap, amikor több mint 41 fokot mértek. Minden évben több ezer ember kerül kórházba a hőség okozta kimerülés miatt, többségében férfiak.
Vágólapra másolva!

Arra ösztönzik a férfiakat, hogy a forró nyári napokban a nőkhöz hasonlóan ők is védekezzenek napernyővel a hőguta és a hőség okozta kimerülés ellen.

Nyolc városban eddig

70 önkormányzati férfi alkalmazott kap napernyőt,

hogy annak védelmében végezhesse munkáját a szabadban. Később felmérik, hogy a napernyők mennyire nyújtottak védelmet az erős napsugárzás ellen.

A napernyő nemcsak egy nőknek szóló kiegészítő, hanem akár életet is menthet Forrás: AFP/Martin Bureau

Tavaly 2800 ember került kórházba a hőség miatt, köztük 1000 felnőtt, akiknek 70 százaléka férfi volt. Akkor

20 férfi megalakította a „napernyős férfiak” csoportját,

és elkezdett azzal munkába járni és dolgozni, hogy szembeszálljon az előítélettel, miszerint a napernyő csak egy női kiegészítő.

Az Aurora Co. esernyőgyártó szerint

tavaly óta megduplázódott a férfiaknak szóló napernyők értékesítése Japánban.

Japánban a július tizenhatodikával kezdődő héten 65 ember halt meg a hőség miatt, országszerte több mint 22 ezer ember szorult kórházi kezelésre.