Közel 17 évig bujkált a gyilkos

2018.08.02. 07:34

A gyilkosság miatt körözött férfi közel 17 évig bujkált, Mexikóban kezdtett új életet. A magyar rendőrség itt találta meg, a mexikói rendőrség elfogta, majd visszaküldte a férfit. A rendőri szervezetek közötti kommunikációt az FBI is segítette.

A gyanú szerint a férfi társaival még 2001 szeptemberében tört be egy szállodai szobába, ezt a szálloda dolgozói észrevették, és megpróbálták őket feltartani. Ekkor a férfi kést rántott elő, és három embert megszúrt, illetve megvágott. A tettes ezután elmenekült a helyszínről, a rendőrség idáig hiába kereste őt – írja a Police.hu. A rendőrség aljas indokból elkövetett emberölés miatt nyomozott, és a bíróság európai és nemzetközi elfogatóparancsot adott ki ellene.

Fél évvel ezelőtt a rendőrségi nyomozás kiderítette, hogy a férfi feltehetőleg Mexikóban bujkál. A mexikói rendőrséggel együttműködve folytatódott a nyomozás. Kiderült, hogy a férfi hamis személyazonossággal új életet kezdett, és egy építési vállalkozás egyik vezetője lett.

Forrás: ORFK/Antal N.

A mexikói rendőrség június 27-én elfogta, és augusztus 1-jén visszaszállították Magyarországra. A rendőri szervezetek közötti kommunikációt, illetve a mexikói akció koordinálását az FBI segítette.