"Nem bűnöző, állatvédő vagyok" - mondta a cápatolvaj

2018.08.02. 20:06

Féltette az állat jólétét, ezért lopott el és csempészett ki babakocsiba rejtve a hétvégén egy apró cápát a texasi San Antonió-i Akváriumból – indokolta tettét a furcsa lopás elkövetőinek egyike.

Az eset szombat délután történt. A biztonsági kamerák felvételén az látszik, ahogy egy férfi behajol a „halsimogató” medencébe és egy zacskóval kiemeli a Horn-foki cápát, majd távozik vele. Az állatot hétfő este találták meg az egyik tettes, Anthony Shannon otthonában.

Nem bűnöző, állatvédő vagyok – mondta Shannon csütörtökön a helyi televíziónak. A házban három tengervízzel töltött medence van tucatnyi hallal és öt cápával. Magyarázata szerint régóta szerelmes a tenger világába és aggódott az akváriumi körülmények miatt azután, hogy egy barátja elmondta, gyakran pusztulnak el ott állatok. Egy hónappal ezelőtt sókereskedőként jelentkezett az akváriumban, hogy felmérje a körülményeket és vízmintákat vegyen a medencéből.

Az akvárium közleményben elismerte, hogy munkatársai nem gyanakodtak, amikor a férfi kiadta magát sókereskedőnek egészen a lopásig, amikor egyikük felismerte őt.

Shanon hangsúlyozta: akkor vette ki a kicsiny cápát a medencéből, amikor szemtanúja volt, hogy egy vendég megszorongatta az állatot.

Az akvárium szerint az állatokat jól gondozzák és az esetet követően a Horn-foki cápa, amelyet Miss Helennek becéznek már jobban van.

KAPCSOLÓDÓ CIKK