Egy brit muszlim ügyvéd szerint semmi gond a gyerekházasságokkal

2018.08.02. 17:03

Egyre borzalmasabb esetekre derül fény a bevándorlók által nagy számban lakott Nagy-Britanniában. A Daily Mail arról írt, hogy egy baloldali ügyvéd szerint nem ártalmas a 15 éves lányokra a kényszerházasság. Az is kiderült, hogy a kényszerházasságba kényszerített lányok férjei minden nehézség nélkül kapnak vízumot a szigetországban. 

Egy muszlim bevándorlási ügyvéd szerint "nem ártalmas" a 15 éves lányokra a (kényszer)házasság - írta a Daily Mail. Az összeállításból kiderül, az ügyvéd korábban a baloldali Munkáspárt jelöltje volt. Az iszlám jog egyébként alátámasztja az ügyvéd véleményét. 

Kislányokat kényszerítene házasságra egy baloldali ügyvéd - illusztrációForrás: AFP/Gabriel Bouys

Vízumot kapnak a gyereklányok férjei

Szintén Angliában történt, hogy vízumot adnak a külföldön házasságba kényszerített gyereklányok férjeinek. Muszlim tinédzser lányokat külföldre hurcolnak, kényszerrel megházasítanak, sok esetben azonnal teherbe is ejtik őket. Majd az újdonsült férjek vízumot kapnak Nagy-Britanniába - írta a Daily Mail. 

A brit rendőrség, ahogy azt korábban már megírtuk, drámai felvilágosító kampányba kezdett, hogy megvédje a muszlim kislányokat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK