Félreértés miatt volt riadó az ohiói légi bázison

Vágólapra másolva!
Előzőleg ismeretlen behatoló lövöldözéséről szóló bejelentés miatt adtak ki riasztást csütörtökön délután az ohiói Wright-Patterson légi bázison, később azonban kiderült, hogy a támaszponton gyakorlatozás közben dördült el fegyver.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön a hírügynökségek arról adtak hírt, hogy a Dayton város közelében lévő bázis parancsnokságának Twitter-üzenete szerint ismeretlen fegyveres hatolt be a támaszponton található kórház területére, a helyszínre időközben megérkeztek a rendőrség és tűzoltóság egységei is. A bázis személyzetét felszólították, hogy az incidens kivizsgálásának idejére keressen menedéket.

Később az ABC televízió azt jelentette, hogy a támaszponton gyakorlatozás közben dördült el fegyver, nem történt bűncselekmény. A riadalom oka az volt, hogy egy ismeretlen személy telefonon hívta a rendőrséget abban a hitben, hogy a támaszpontról hallatszó lövéseket a bázison lévő kórházba behatolt ismeretlen fegyveres adta le – tájékoztatta Twitter-üzenetben a közvéleményt a légi támaszpont vezetése.

A környéket lezárták

A környéket emiatt a rendőrök lezárták. A támaszpont alapos – épületről épületre történő – átvizsgálása után azonban a bázis parancsnoksága közleményben tudatta, hogy a területre nem hatolt be lövöldöző, és az ott dolgozó személyzet biztonságban van.

A Wright-Patterson légi támaszpont Ohio legnagyobb munkaadója, 27 ezer embernek biztosít megélhetést. Ezen a támaszponton kötötte meg a békét 1995-ben Franjo Tudjman horvát, Slobodan Milosevic szerb és Alija Izetbegovic bosnyák elnök. A Richard Holbrooke amerikai közvetítő védnöksége alatt kidolgozott megállapodás vetett véget a négy évig húzódó véres boszniai háborúnak.