A migránsok 85-90 százaléka gazdasági bevándorló

Ceuta, 2018. július 26. Európába igyekvő fekete-afrikai illegális bevándorlók azt ünneplik, hogy átjutottak a marokkói határkerítésen a spanyol fennhatóságú Ceutába 2018. július 26-án. Aznap hajnalban mintegy 400 migráns szökött át a határkerítésen a Gibraltári-szorosnál levő észak-afrikai spanyol enklávéba az emberáradatot feltartóztató spanyol és marokkói biztonsági erők igyekezete ellenére. Az illegális határátlépés során legkevesebb tizenkét spanyol polgárőr és öt határsértő megsebesült. (MTI/EPA/Reduan)
Vágólapra másolva!
A migránsok 85-90 százaléka gazdasági bevándorló, csak 10-15 százalékuk valódi menekült - közölte Horváth József biztonságpolitikai szakértő az M1 csatorna műsorában szombaton. A szakértő elmondta a jövő évi Európai Parlamenti választások kapcsán, hogy el fog dőlni, hogy hol szeretné a társadalom visszakapni a biztonságát, és hol gondolják, hogy a bevándorlás jó.
Vágólapra másolva!

A szakértő azt mondta, komoly politikai szándékkal és megfelelő módszerekkel - például adatbázisokkal - ki lehetett volna szűrni, hogy ki mond igazat, azaz ki az aki valójában jogosult a menekült státuszra.

Ceuta, 2018. július 26. Európába igyekvő fekete-afrikai illegális bevándorlók azt ünneplik, hogy átjutottak a marokkói határkerítésen a spanyol fennhatóságú Ceutába 2018. július 26-án. Hajnalban mintegy 400 migráns szökött át a határkerítésen a Gibraltári-szorosnál levő észak-afrikai spanyol enklávéba az emberáradatot feltartóztató spanyol és marokkói biztonsági erők igyekezete ellenére. Az illegális határátlépés során legkevesebb tizenkét spanyol polgárőr és öt határsértő megsebesült. (MTI/EPA/Reduan) Forrás: MTI/EPA/EFE/Reduan

Hozzátette, az Európai Unióban különböző vélemények vannak, de a 2019-es európai parlamenti választásokkal el fog dőlni, hogy hol szeretné a társadalom visszakapni a biztonságát, és hol gondolják, hogy a bevándorlás jó.

Dániával kapcsolatban kitért arra is, hogy az arcot is eltakaró viselet megtiltása biztonsági kérdés, az öngyilkos merénylőket ugyanis nem lehet azonosítani az öltözéke miatt.

Továbbá erkölcsi és politikai alapon is végig kell gondolni ezt a kérdést, mert szerinte, ha ott engedélyeznék a burkát, azzal elismernék a többi között a többnejűséget és a gyermekekkel kötött házasságot.

- fogalmazott Horváth József.