A migráns elrabolta a brit diákot, egy temetőbe vitte, majd ott megerőszakolta. A férfi saját bevallása alapján „nem érti, hogy ezzel mi a probléma?” A bíróság 16 év letöltendő börtönbüntetésre ítélte, utána ki lesz toloncolva Nagy-Britanniából.

A most 21 éves Ishaq Al-Noor ezelőtt három évvel menedékkőként érkezett Szudánból az Egyesült Királyságba.

A migráns tavaly júniusban és novemberben is megtámadott brit nőket, azért, hogy megerőszakolhassa őket.

2017 júniusában az észak-angliai Kingston upon Hull városában elrabolt, majd egy közeli temetőbe vitt egy 17 éves brit diáklányt, aki megerőszakolt a sírköveken. Az áldozat szerint meg is akarja őt ölni, de ez szerencsére nem jött össze, mert időben el tudott menekülni – írja a Daily Mail.

A nemi erőszakot a lány még mindig nem tudta feldolgozni, depressziós lett, és többször is az öngyilkosság gondolata foglalkoztatta az elmúlt egy évben.

A migránst a rendőrök elfogták, majd megkezdődött ellene a jogi eljárás.

A Hulli Kerületi Bíróságon Ishaq Al-Noor elismerte a tettét, de saját bevallása alapján még mindig nem érti, hogy mi volt ezzel a gond.Közben kiderült, hogy tavaly novemberben is meg akart erőszakolni egy brit nőt, de a potenciális áldozat még időben el tudott menekülni.

Simon Jack bíró nemi erőszak és nemierőszak-kísérlet vádjaival 16 év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a szudáni migránst, akit a szabadulása után ki fognak utasítani az Egyesült Királyság területéről.