Elméjük irányításával zaklatott nővéreket egy szerzetes

2018.08.08. 14:27

A magas rangú vallási vezetőt, Xuechenget az a kormányzatnak küldött részletes jelentés buktatta le, amit egy templomból küldött két szerzetes. Mellettük szolgált a zaklatással meggyanúsított férfi is. A jelentés szerint Xuecheng kontrollálta a nővérek elméjét. Kínát is elérte a #metoo kampány.

A botrány akkor robbant ki, amikor kiderült, hogy a Peking melletti Longquan templom egyik magas rangú vallási vezetője nővéreket zaklatott. Xuecheng a Kínai Buddhista Szövetség vezetője.

Ekkora beosztásban lévő vallási személyiséget még nem gyanúsítottak meg a világon sehol a szexuális zaklatásokra figyelmeztető kampány során.Egyébként a férfi nemcsak a buddhisták vezető szerzetese, hanem a kínai kormány tanácsadója is egyben, és több mint egymillió követője van a Weibo nevű közösségi oldalon.

XuechengForrás: AFP/Imaginechina/Zhang qingmin

A szerzetes ellen felhozott vádakat ezen a közösségi oldalon is nyilvánossá tette az a két szerzetes, aki

6 nővér zaklatásával vádolja szellemi vezetőjét.

A szerzetesek azt állítják, hogy Xuecheng SMS-üzeneteken keresztül befolyásolta a nőket, méghozzá úgy, hogy az elméjükre gyakorolt hatást. Tehát a férfi valójában irányította a gondolataikat, miközbenszexuális jellegű üzeneteit úgy állította be, mintha azok a buddhista tanok részei volnának.A 95 oldalas, interneten közzétett dokumentum szerint az egyik nővér júniusban a rendőrségen is feljelentette a férfit amiatt, mert Xuecheng szexuálisan bántalmazta. A szellemi vezető leveleit a szerzetesek egy éve figyelik. Azóta olvasgatják, amióta az első nő panaszt tett ellene. 

 A Longquan templom Xuecheng teljes hatalma alatt áll, aki manipulálta tanítványait, hogy azok őt szolgálják

- olvasható a jelentésben, amelyet időnként valaki töröl a világhálóról, de aztán újból felbukkan, és vagy teljes egészében vagy cenzúrázottan olvasható – írja a BBC.

A szerzetes mindent tagad, ártatlannak vallja magát.