Elméjük irányításával zaklatott nővéreket egy szerzetes

abbot xuecheng
--FILE--View of a portrait of Master Xuecheng, then abbot of the Famen Temple in Xi'an city, northwest China's Shaanxi province, 20 September 2010. High-ranking Chinese monk Master Xuecheng has denied accusations he sexually harassed nuns and coerced them into sex by "controlling their minds". Abbot Xuecheng's alleged actions were detailed in a report sent to government officials by two monks from Longquan temple where he is based. The temple, in Beijing, has accused the monks of "distorting facts". Xuecheng is the latest public figure to be accused of sexual misconduct as part of a growing MeToo movement in China. The report written by two monks at Longquang temple, Xianjia and Xianqi, accuses Abbot Xuecheng of sending illicit messages to the nuns and coerced them into sexual relations. It alleges that he tempted or threatened at least six nuns to have sex with him. Four gave in to his requests, it says. It also accuses the abbot of using text messages to "mind-control" the nuns by claiming that sex was part of their study of Buddhist doctrines. The 95-page document, which was leaked online, also said one of the nuns had filed a police report in June alleging Xuecheng had sexually assaulted her.
Vágólapra másolva!
A magas rangú vallási vezetőt, Xuechenget az a kormányzatnak küldött részletes jelentés buktatta le, amit egy templomból küldött két szerzetes. Mellettük szolgált a zaklatással meggyanúsított férfi is. A jelentés szerint Xuecheng kontrollálta a nővérek elméjét. Kínát is elérte a #metoo kampány.
Vágólapra másolva!

A botrány akkor robbant ki, amikor kiderült, hogy a Peking melletti Longquan templom egyik magas rangú vallási vezetője nővéreket zaklatott. Xuecheng a Kínai Buddhista Szövetség vezetője.

Ekkora beosztásban lévő vallási személyiséget még nem gyanúsítottak meg a világon sehol a szexuális zaklatásokra figyelmeztető kampány során.

Egyébként a férfi nemcsak a buddhisták vezető szerzetese, hanem a kínai kormány tanácsadója is egyben, és több mint egymillió követője van a Weibo nevű közösségi oldalon.

Xuecheng Forrás: AFP/Imaginechina/Zhang qingmin

A szerzetes ellen felhozott vádakat ezen a közösségi oldalon is nyilvánossá tette az a két szerzetes, aki

6 nővér zaklatásával vádolja szellemi vezetőjét.

A szerzetesek azt állítják, hogy Xuecheng SMS-üzeneteken keresztül befolyásolta a nőket, méghozzá úgy, hogy az elméjükre gyakorolt hatást. Tehát a férfi valójában irányította a gondolataikat, miközben

szexuális jellegű üzeneteit úgy állította be, mintha azok a buddhista tanok részei volnának.

A 95 oldalas, interneten közzétett dokumentum szerint az egyik nővér júniusban a rendőrségen is feljelentette a férfit amiatt, mert Xuecheng szexuálisan bántalmazta. A szellemi vezető leveleit a szerzetesek egy éve figyelik. Azóta olvasgatják, amióta az első nő panaszt tett ellene.

- olvasható a jelentésben, amelyet időnként valaki töröl a világhálóról, de aztán újból felbukkan, és vagy teljes egészében vagy cenzúrázottan olvasható – írja a BBC.

A szerzetes mindent tagad, ártatlannak vallja magát.