Újabb földrengés Indonéziában

2018.08.09. 09:07

Újabb erős földrengés rázta meg Lombok szigetét Indonéziában: a halálos áldozatok száma tovább nőtt, és egyre kevesebb az esély arra, hogy túlélőket találjanak a romok alatt.

Vasárnap egy 6,9-es erősségű földrengés történt a szigeten, az áldozatok száma csütörtökre már 319-re emelkedett, legalább 1400-ra nőtt a súlyos sérültek száma, és 156 ezren voltak kénytelenek elhagyni otthonukat.

Szemtanúk a Reutersnek elmondták, hogy a csütörtöki, 6,2-es erősségű utórengés miatt az emberek pánikszerűen menekültek az utcára, és épületek dőltek romba.

A vasárnapi katasztrófa rendkívül pusztító volt, a 4700 négyzetkilométer területű szigeten egész falvak néptelenedtek el. Egyes helyekre a mentők négy napja nem jutottak el, házak tízezrei dőltek romba, és egyre kisebb az esély, hogy túlélőket találjanak.

Kattintson a képre, és galéria nyílik!

Az előző napi földrengéstől megrongálódott bevásárlóközpont romjait takarítják munkások DenpasarbanForrás: MTI/EPA/Made Nagi

A helyi hatóságok, a központi kormány és civil szervezetek szervezik a mentést, de bizonyos körzeteket – a sziget északi és keleti részeiben, amelyek közel estek a rengés epicentrumához – a megrongálódott utak miatt nehéz elérni.

Az indonéz vöröskereszt ezért tíz „mozgó” orvosi rendelőt telepített a sziget északi részére. Az indonéziai hatóságok elmondták, hogy nagy szükség van egészségügyi dolgozókra, illetve élelmiszerekre és gyógyszerekre a katasztrófa sújtotta területeken. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK