Arab migránsok meggyilkoltak egy 26 éves férfit Franciaországban

2018.08.10. 14:45

Adrien Perezt szíven szúrták az arab migránsok, azért, mert a francia fiatalember megpróbált segíteni a barátain, akiket bántalmaztak a migránsok. A brutális gyilkosságról az Origo is beszámolt.  A férfi belehalt a sérüléseibe. A szülővárosa lakosságát felháborította a gyilkosság.

A bűncselekményre augusztus 5-ének éjjelén került sor egy délkelet franciaországi kisvárosban, az Isère megyei Meylanban.

Adrien Perez akkor ünnepelte a 26. születésnapját a barátaival egy éjszakai klubban.

Adrien PerezForrás: Voice of Europe

A fiúk éppen hazafelé tartottak a szórakozóhelységből, amikor Perez barátaira támadt három arab migráns - írja a Le Parisien című francia lap.Ő megpróbált segíteni rajtuk, erre az arabok földre teperték, majd egyikük elővett egy kést és szíven szúrta Perezt.Az áldozat a helyszínen meghalt.

A biztonsági kamera felvételei alapján a rendőrség nemsokára megtalálta a tetteseket. Ketten közülük testvérek, a 19 éves Younes El Habib és a 20 éves Yanis El Habib. A harmadik migráns nevét és életkorát nem közölték a hatóságok, valószínűleg azért, mert az kiskorú lehet.

Ahogy megírtuk, a megölt fiú édesanyja megrázó interjút adott a BFM rádiónak. Ebben többek közt elmondta, hogy a francia kormány semmit nem tesz a fiatalok védelmében, az ő érdekükben. Szó szerint azt mondta: „Adrien nem az első volt és nem is az utolsó. A gyermekeinket állati módon meggyilkolják és a gyilkosok mindig ugyanazok. Mindig ugyanazok."

A gyilkosság miatt Meylan lakossága felháborodott és szerdán szolidaritási menetet rendeztek az áldozat emlékére a közelben lévő legnagyobb településen, Grenoble városában. 

A francia emberek itt számon kérték az ország vezetésétől, hogy miért nem foglalkoznak az igazi problémáikkal, és miért nem védik meg őket a bűnöző migránsoktól?