Lövöldözés Kanadában

2018.08.10. 14:35

Legalább négy ember meghalt egy lövöldözésben a kelet-kanadai Fredericton városban - közölte a helyi rendőrség pénteken. A lövöldözőt elfogták. 

A város rendőrsége Twitter oldalán tudatta, hogy lövöldözés történt a Brookside Drive negyedben, a Main és a Ring Road közötti szakaszon. Azt írták, a lövöldözésnek több halálos áldozata is lehet.

A CBC úgy tudja, a négy áldozatból kettő rendőr,

a másik két halottról nem lehet tudni semmit.

A helyieket arra figyelmeztették, hogy saját biztonságuk érdekében zárkózzanak be otthonaikba - írja a BBC. Azt kérték, hogy mindenki kerülje el a környéket, és addig ne jöjjenek elő otthonaikból, amíg újabb részleteket nem közölnek. 

A hely televízió riportere Nick Moore arról számolt be, hogy négy lövést hallott helyi idő szerint reggel 8 óra után - írja a CTV News. Szerinte a rendőrség egy épületre koncentrál. Egy rendőr fegyverrel a kezében áll ott - nyilatkozta a reggeli műsorban. Moore azt is elmondta, hogy a négy lövést körülbelül öt perc alatt adták le.

A lövöldözés körülményeiről továbbra sincsenek információk, de a rendőrség annyit már közölt, hogy a fegyverest sikerült elfogniuk. 

Egyre gyakoribb a lövöldözés

Az Egyesült Államokhoz képest Kanadában jóval szigorúbban korlátozzák a fegyvertartást, azonban az utóbbi években - korábbi jelentések szerint főként a helyi bandák miatt - elterjedtek a fegyverek a nagyvárosokban, és ezzel arányosan nőtt a lőfegyverrel elkövetett bűncselekmények száma is.

Az utóbbi évek egyik legsúlyosabb halálos lövöldözés 2014-ben történt ugyancsak New Brunswick tartományban, akkor három lovas rendőr halt meg és ketten megsebesültek.

A múlt hónap végén Kanada legnagyobb városában, Torontóban egy fegyveres férfi találomra tüzet nyitott egy forgalmas utcán, két embert megölt és tizenhármat megsebesített.

Torontóban az idén 241 fegyveres incidens történt, melyekben 30 ember halt meg.