Meghalt öt hegymászó a Mont Blanc-on

Horizontal
(FILES) This file photo taken on August 5, 2015 shows the Panoramic Mont-Blanc cable car linking the Aiguille du Midi peak to the Helbronner peak in Italy, above the seracs and crevasses of the Glacier des Géants (Glacier of the Giants). About 110 people were stranded on September 8, 2016 in gondolas above the glaciers of Mont Blanc and had to be rescued by helicopter down into the valley. / AFP PHOTO / PHILIPPE DESMAZES
Vágólapra másolva!
Öt hegymászó holttestére bukkantak francia mentőcsapatok a Mont Blanc hegység francia oldalán, a már azonosított három áldozat olasz nemzetiségű - közölte a Chamonix-ban működő magashegyi csendőrségi egység (PGHM).
Vágólapra másolva!

A PGHM tájékoztatása szerint a mentőcsapatok lehozták a héten eltűnt két férfi - a 31 éves Luca Lombardini és 28 éves öccse, Alessandro -, valamint a 27 éves Elisa Berton holttestét.

További két holttestet is találtak a közelükben, de az utóbbi áldozatokat még nem azonosították.

A három olasz hegymászó eltűnését már kedden bejelentették, nem sokkal az után, hogy nekivágtak a hegy francia oldalának.

A Mont-Blanc Forrás: AFP/Philippe Desmazes

A nyomozás jelenlegi pillanatában még nem tisztázott a túrázók eltűnésének és halálának pontos oka.

A francia hatóságok nemrégiben azt tanácsolták a turistáknak, hogy

Haute-Savoie megye és Saint-Gervais közös közleményben figyelmeztette a hegymászókat, hogy ne használják a szokványos útvonalat, az úgynevezett Gouter-folyosót.

A közlemény szerint

A hatóságok azt ajánlják a látogatóknak, hogy forduljanak az idegenforgalmi hivatal helyi kirendeltségeihez, amelyek alternatív túraútvonalakat tudnak ajánlani, és tájékoztatnak a betartandó biztonsági rendszabályokról.