A bevándorlók építsék fel a saját hazájukat

2018.08.13. 10:54

A tömeges bevándorlás veszélyt jelent Európára, így Németországra is, a migránsokkal együtt ugyanis különböző terrorszervezetek tagjai is bejutnak az országba - közölte egy afrikai származású, Németországban élő aktivista. Serge Menga szerint vissza kellene térni a hit, a szeretet és a család hármas értékrendjéhez, és ezzel lehetne megmenteni a kontinenst. Az afrikaiaknak pedig azt üzeni: menjenek haza együtt, és építsék fel a saját hazájukat.

Serge Menga Kongóból származik, gyerekként érkezett Európába az édesapjával és mostohaanyjával.

Az M1 által készített interjúban elmondta: édesapja a Mobutu-rezsim elől akart elmenekülni, ezért jöttek Európába. Több európai országban is eltöltöttek egy kis időt, majd Franciaország és Belgium után Németországban telepedtek le.

Serge MengaForrás: Facebook

Visszaemlékezései alapján Svájcban, Franciaországban vagy Belgiumban akkoriban nem kaptak letelepedési engedélyt, ezért mindig tovább kellett állniuk egy másik országba, hogy valahol végleg lehorgonyozhassanak.

Szerinte sikerült beilleszkedniük a német társadalomba.

Rasszizmus mindenhol van

Saját bevallása alapján édesapja mindig azt mondta neki: Serge, ha megérkezünk, az lesz az első, hogy megtanuljuk a nyelvet és elvegyülünk a tömegben, hogy el tudd végezni az iskolát. Ma már büszkén mesélte, talán ennek köszönheti, hogy több európai nyelvet is beszél.

A politikai aktivista szerint a rasszizmus a világon mindenhol jelen van. Németországban őt is bántották származása és bőrszíne miatt.

Véleménye szerint azonban a feketék is lehetnek rasszisták, közöttük is vannak, akik nem bírják a fehér bőrszínű embereket. Serge azt vallja, azért van Németországban, hogy megpróbáljon mindenkivel szót érteni, hogy orvosolják a múlt hibáit, és hogy minél jobban közeledjenek egymáshoz. 

Németország a második otthonom – jelentette ki a férfi, majd hozzáfűzte, mindent Európának és Németországnak köszönhet, ezért is lett aktivista, hogy tegyen az országért.

Fellép a tömeges migráció ellen

Elmondása szerint azért választotta ezt az utat, mert bár tudja, hogy a világban sok az igazságtalanság, missziót szeretett volna vállalni. 2015-ben mélyen megrázta a kölni Dóm téren történt eset.

Kötelességének érezte, hogy német állampolgárként kiálljon Németországért, német honfitársai nevében is. Ha a migránsok csoportosan zaklatnak és bántalmaznak nőket, veszélyeztetik az együttélést – tudatta álláspontját.

Migránsok NémetországbanForrás: AFP/DPA/Kay Nietfeld

Serge Menga vallásos, hisz Istenben, ezért is vállalta ezt a missziót.

Kijelentette, hogy határozottan fellép a tömeges bevándorlás ellen.

Véleménye alapján a tömeges bevándorlás és annak kiváltó okai ellen sokkal hatásosabban fel lehetne lépni, ha nem létezne az Európai Unió által gerjesztett, NGO-kat támogató lobbi.

Elmondta, hogy tanulmányozta Szíria gazdaságát, és ha összehasonlítjuk azt, mennyit költött Németország egy év alatt a migránsokra, abból az összegből több éven át elláthatták volna élelmiszerrel egész Szíria lakosságát.Hozzátette: a politikusokkal meg kellene értetni, hogy nem megoldás az, ha az emberek elhagyják hazájukat. Jobban tennék, ha otthon maradnának saját országukban, ahová tartoznak, és azt próbálnák meg felépíteni.

Céllal érkeznek a terrorszervezetek követői

Az aktivista kifejtette: Németországban körülbelül négymillió muszlim él, a többi 79 millió ember más vallású.

A számokat tekintve Serge nem tart az ország iszlamizálódásától, azonban kijelentette: ha megfigyeljük, hogy milyen gyorsan növekszik az iszlám követőinek száma, akkor láthatjuk, ők családokban élnek, a szó klasszikus értelmében.

Szerinteaz európai országokban már sokan alábecsülik a családi összetartás értékét, azonban az iszlám ereje pont ebben rejlik.A terrorizmus és a tömeges bevándorlás összefüggéséről az aktivista úgy fogalmazott: ha beenged a lakásába tíz embert, és a csoport feléről nem tudja, honnan származik, azzal veszélybe sodorja önmagát.

Az Iszlám Állam vagy az al-Kaida követői nem olyan buták, és ha bármely európai ország megnyitja határait, természetesen nem cél nélkül jönnek – fogalmazott.

Majd hozzátette: szabadon mozoghatnak, és kihasználják a lehetőséget, akár arra is, hogy merényleteket kövessenek el.Véleménye szerint ezeket a folyamatokat az európai vezetés is támogatja.

A tömeges bevándorlás ellen fellépőket sokan nácinak nevezik. Serge Menga erre úgy reagált, az emberi butaság nem ismer határokat.

Elmondása szerint a média segítségével befolyásolják és butaságban tartják az embereket, akik annyi fáradtságot sem vesznek, hogy megvitassák a problémákat. A német társadalomban véleménye szerint növekedni fog a nyugtalanság, ezért meg kellene kezdeni a párbeszédet. A német kancellár, Angela Merkel, akár az ország Jeanne d'Arc-ja is lehetett volna, de nem vált azzá.

Egy ország olyan, mint egy nagy család. Ha egy állampolgár lánya, vagy fia azt mondja: mama, félek, nem csukhatjuk be előtte az ajtót. A kancellárnak beszélnie kellene az emberekkel, de a német szövetségi kormány nem áll szóba senkivel – jelentette ki az aktivista.