Németország támogatást ad Boszniának a migrációs helyzet kezeléséhez

2018.08.13. 16:33

Németország támogatást nyújt Bosznia-Hercegovinának a migrációs helyzet kezeléséhez - közölte Angela Merkel német kancellár Berlinben, a balkáni migrációs útvonalon fekvő ország miniszterelnökével folytatott megbeszélése után.

Az illegális migrációval szemben Bosznia-Hercegovinában is fel kell lépni - mondta Angela Merkel Denis Zvizdic kormányfővel tartott tájékoztatóján, hangsúlyozva: a szarajevói vezetésnek nyújtott támogatásnak nem lehet az az eredménye, hogy teljesülnek mindazok kívánságai, akik illegálisan érkeznek az országba.

Angela Merkel német kancellár és Denis Zvizdic boszniai kormányfő sajtótájékoztatót tart a berlini kancellári hivatalban.Forrás: MTI/AP/Miriam Karout

A problémát a gyökerénél kell kezelni, a megoldás csak az Európai Unióval és azokkal az országokkal együtt lehetséges, amelyekből ezek az emberek érkeznek - tudatta a német kancellár.

Denis Zvizdic kiemelte, hogy országának szakmai, technikai és pénzügyi támogatásra van szüksége az EU-s intézményektől.

Az idén eddig mintegy 10 ezren érkeztek, és nagyjából hatezren ugyan már el is hagyták az országot, de vannak olyan "aggasztó" információk, amelyek szerint Törökországból több tízezren indultak el Görögország és a balkáni útvonal felé – tette hozzá.