Egy japán közgazdász a tömeges bevándorlással kapcsolatban elrettentő példának nevezte Svédországot. A szakértő szerint Japánnak nem szabad Svédország sorsára jutnia.

A közgazdász véleménye alapján a felkelő nap országának alaposan meg kell fontolnia, hogy milyen migrációs politikát akar folytatni a jövőben, és milyen kapukat szeretne nyitva hagyni a külföldi munkavállalók előtt - írja a 888.hu a Breitbart cikkére hivatkozva.

Takaaki Mitsuhashi érvelése szerint semmiképpen sem szabad nyitva hagyni a kapukat a tömeges bevándorlás előtt.

Takaaki MitsuhashiForrás: zetaboards.com

A közgazdász határozottan kijelentette, hogy

Japánnak nem szabad elkövetnie Svédország hibáit.

Mitsuhashi az új japán reformokkal kapcsolatban fejtette ki a véleményét, melyek megoldásokat keresnek a gyorsan öregedő japán társadalom munkaügyi problémáira.

A közgazdász elmondása szerint, bár szívesen látja a külföldieket országában, mégsem szabad Svédország sorsára jutnia a távol-keleti szigetországnak.

Az Afrikából és Közel-Keletről érkező migránsok teljesen elfoglalták azokat a kerületeket, ahol letelepedtek, és ezekben a kerületekben már a rendőrségnek sincs hatalma, legtöbbször meg sem merik közelíteni ezeket a helyeket– hangsúlyozta a közgazdász, negatív példaként szemléltetve a svéd mindennapokat.

Takaaki Mitsuhashi elemzésében arról is beszélt, hogy korábban ellátogatott az egyik ilyen stockholmi no-go zónába, ahol elmondása szerint a helyi vállalkozásoknak igencsak meggyűlt a baja a bevándorlókkal, a bűnözés és erőszak miatt élhetetlenné vált a környék."Bármi is volt a hely, ahol jártam, az biztos, hogy nem Svédország volt. Mi ezt nem akarjuk Japánban"
– írta le benyomásait a közgazdász.

Afgán migránsok tüntetnek StockholmbanForrás: AFP/Anadolu Agency/Atila Altuntas

Elmondása szerint Svédország tökéletes példa arra, hogy lássuk, mi történik, ha kinyitjuk a kapukat a tömeges bevándorlás előtt.

Az országnak hasonlóak az adottságai, mint Japánnak, magas a GDP, szabad és demokratikus a társadalom. Azonban, ha utat engedünk a tömeges bevándorlásnak, minden megváltozik – értékelte a helyzetet, hozzátéve, hogy a bevándorlók foglalkoztatottsági rátája igencsak alacsony, így a munkaerőhiány betapasztására sem szolgált megoldásként a bevándorlás erőltetése Svédországban.Egy 2017-es tanulmány szerint egyébként a tősgyökeres svédek munkanélküliségi rátája 3,9%, míg a külföldön születetteké 21,8%.