Két napra fagyos barlangba rekedt egy pár

2018.08.16. 18:12

A házaspár izgatottan vágott bele hétvégi túrájába Wyomingban, de eltévedtek, és két napra egy fagyos barlangba rekedtek, ahol mindenüket elégették az életben maradásért – a pár küzdelméről a Fox News számolt be.

Spencer Christiansen és felesége Jessica úgy döntöttek, hogy elutaznak Wyomingba a Dardy Kanyon jégbarlangjaihoz. A kalandot a férfi születésnapjára időzítették. Heteket töltöttek azzal, hogy megtalálják a tökéletes barlangot.

Izgatott voltam, csak egy gyors egynapos kalandos túrát szerettem volna – mesélte Spencer Christiansen a Good Morning America című műsorban. Három hétig böngészetem, és igyekeztem minden lehetséges információt összegyűjteni.

Az utazás azonban nem várt fordulatot vett. A fiatalt hegymászópár szombat reggel érkezett a barlangba, ahol csak pár órát szerettek volna eltölteni, de a barlangba egy hasadékba zuhantak. 

Felkapaszkodtak és elindultak a kijárat felé, de kiderült, hogy az mégsem az, eltévedtek.
Amikor rájöttünk, hogy eltévedtünk biztosra vettük, hogy itt a vég, meghalunk. Nem hittem, hogy túléljük az éjszakát. Tudtuk, hogy nagy bajban vagyunk. Nem hittük, hogy a mentőcsapat időben ránk talál.

Vizesek és fáradtak voltak, úgy döntöttek, hogy ott maradnak és reménykednek abban, hogy a mentő csapatok mégis időben megtalálják őket. Elégették mindenüket, beleértve a hajukat is, hogy ne hűljenek ki.Mindent megettünk és mindent elégettünk, ami éghető volt. Sokmindent elégettünk, többek között baseballsapkát, hátizsákot, kesztyűt, térdvédőt, tárcámban lévő kártyákat.
A férfi azt mondta, hogy képtelenség volt a melegedés a nedvesség és a sár miatt. Jessica ráadásul korábban elesett, és a sérülése egye jobban fájt.
„Nem tudom elmondani, hogy min mentünk át – mondta. Meg kellett küzdenünk a klausztrofóbiával és pánikkal is."
Aztán hangokat hallottak, ami hatalmas adrenalin löket volt számukra.A családjuk kért segítséget, miután a házaspár nem ment a lányukért.

A KC Bess önkéntes mentőegység talált rá a párra, már a hipotermia jelei jelentkeztek náluk ekkor. Körülbelül 20 főből álló önkéntesekből álló csoport kutatta át a barlangot.
A mentés Spencer Christiansen születésnapján történt, a mentő egység tagjai még a „Boldog születésnapot" is elénekelték neki.
Christiansen és Jessica kezét fagyással kezelték.

Nagyon ijesztő, amikor arra gondolsz, hogy a gyereked szülők nélkül fog felnőni. Nagyon hideg volt és nagyon ijesztő volt szembenézni a biztos halállal – mondta Jessica. A legfélelmetesebb az volt, amikor láttam, hogy Spencer is fél. Egész idő alatt hittem benne, abban, hogy kiszabadít minket, de amikor láttam, hogy mennyire fél, tudtam, hogy végünk van.

A félelmetes élmény ellenére, azt mondta a férfi, hogy valószínűleg sosem fogja elfelejteni a születésnapját.

„Szeretnék újra elmenni oda – mondta. – Ha egy hónapig tervezhetném, és elegendő vizet és élemet tudnék vinni. Ez volt a legszebb és legcsodálatosabb barlang, ahol valaha is jártam."