Rácsapott a víziló hátsójára egy férfi, a rendőrség keresi - videó

2018.08.15. 11:39

A héten a Los Angeles-i állatkertben egy férfi bemászott a vízilovak kifutójához. Ugyan a tett jópofának tűnik, az rendkívül veszélyes, és könnyen tragédiával végződhetett volna. Most a rendőrség keresi a felelőtlen férfit. Attól félnek, hogy netes kihívás lesz a paskolásból.

Videó készült egy férfiről, aki a Los Angeles-i állatkertben bemászott a vízilovak kifutójához. Jó heccnek indult, de a rendőrség most ez a felvétel alapján nyomoz - írja az ABC News.

Nem azért keresi a rendőrség a férfit, mert állatkínzást követett volna el, hanem mert attól félnek, hogy a videó lavinát indíthat el a netezők között, és sokan megpróbálják majd utánozni a veszélyes mutatványt.

A férfi ugyanis veszélyesen közel merészkedett Marához és Rosie-hoz. A két állat nem ijedt meg, a videó alapján inkább csak meglepődtek, hogy valaki benyúlt hozzájuk. Pedig a csínytevésakár tragédiába is fordulhatott volna, ha az egyik víziló berántja a kifutóba a férfit.

Az állatkert szerint utoljára 2011-ben fordult elő, hogy kijátszva a biztonsági óvintézkedéseket, valaki megpróbálta megérinteni az állatokat, de azt az akciót időben észrevették, és közbeléptek.

Könnyen tragédia is történhetett volna - IllusztrációForrás: AFP/Ulises Ruiz

Az állatkert ugyanakkor hangsúlyozta, kifutóikban vadállatok élnek, ezért azokhoz közel menni életveszélyes. Mint mondták, kiváltságnak számít, hogy közelről megfigyelhetik ezeket az élőlényeket, ezért fontos minden szabályt betartani.