Nyolc embert megsebesített egy áruházi lövöldöző Pennsylvaniában

2018.08.15. 10:54

Egy vélhetően drog hatása alatt álló férfi nyitott tüzet kedd este a Cheltenham városának egyik bevásárlóközpontjában. A cél nélküli lövöldézésben többen is megsérültek, szerencsére azonban senki nem halt meg. A sebesültek között van egy terhes anyuka is.

Egy amerikai férfi összeveszett egy vásárlóval kedd este a pennsylvaniai Walmart bevásárlóközpontban. 

A férfi ezért dühében pisztolyt rántott, és több embert meglőtt.

Azt nem lehet tudni, hogy pontosan min vesztek össze a vevők a kassza mellett, de a férfi annyira ideges lett, hogy elvette párjától a fegyverét, és válogatás nélkül lövöldözni kezdett.

Két negyvenes éveiben járó nőt és egy hasonló korú férfit a kezén és lábán talált el a golyó, két másik embert - köztük egy terhes nőt - pedig kórházba kellett vinni. A rendőrök szerint egyelőre nem lehet tudni, hogy a sérültek között van-e az a személy is, akivel a férfi összeveszett.

Rendőr- és mentőautók állnak a Walmart áruház előtt a Pennsylvania állambeli CheltenhambanForrás: MTI/EPA/Tracie Van Auken

Az ámokfutás ekkor még nem ért véget, ugyanis a lövöldözés után a férfi és párja megpróbált betörni egy rendőrautóba, ahol a férfi két rendőrt megsebesített. A férfit letartóztatták.

John Frye rendőrfőnök az USA Todaynek azt mondta, tekintve, hogy milyen forgalmas üzlet a Walmart, akár több sérültje is lehetett volna a lövöldözésnek.

A fegyveres férfi egyébként valószínűleg valamilyen drog hatása alatt állt.

Az üzlethez több mint 22 rendőrt riasztottak - ők kihallgatták a szemtanúkat -, és kiszállt a SWAT különleges egység is. Randy Hargrove boltvezető megköszönte a rendőröknek a gyors beavatkozást.