Az internet segítségével sikerült amerikai rendőröknek elfogniuk egy cserbenhagyásos gázolót. Egy Reddit-felhasználó egyetlen műanyag darabból mondta meg, hogy az milyen típusú és évjáratú autóhoz tartozik.

Az interneten több-kevesebb hasznos dolgot is lehet csinálni, de ami a napokban történt a Reddit egyik aloldalán, az a pozitív példák között fog szerepelni.

Történt ugyanis, hogy augusztus 9-én egy autós halálra gázolt egy biciklist az amerikai Washington államban. A sofőr elhajtott a helyszínről, semmi értelmezhető nyom nem maradt utána, leszámítva egy műanyagdarabkát.

A rendőrök Twitteren megosztották a képet, és segítséget kértek, hátha valaki látott valamit, vagy tudja, hogy mi van a képen.

A képet a Reddit egyik aloldalán, a „Mi ez a valami?" nevű csoportban elkezdték elemezni. A közösség kifejezetten arra van specializálódva, hogy beazonosít bármit, legyen szó tárgyakról, növényekről vagy épp állatokról.

Az egyik felhasználó felismerte a darabot, és megírta, hogy ez vélhetően egy nyolcvanas években gyártott amerikai (RAM, Dodge, Chevy) márkájú teherautó fényszórójának kerete.

A Jeff nevű felhasználó amúgy egy marylandi járművekkel foglalkozó nyomozó.

A hozzászólás RedditenForrás: Reddit

Nem is kellett sokat várni a sikerre, a hozzászólás után a rendőrség egy névtelen bejelentés után megtalálta a cserbenhagyásos gázolót, aki egy 1986-os évjáratú Chevy K-10-essel ütötte el a kerékpárost.

Jeff a BBC-nek is nyilatkozott, aki elismerte, hogy elég élvezetes volt a dolog, ugyanakkor nagyon sajnálja a bringást.

Természetesen az internet népe, különösen a Reddit-közösség, nagyon büszke a sikerre.