Francia fiatalok, nászútról hazatérő pár a hídomlás áldozatai között

2018.08.16. 20:31

Az olasz hatóságok és a média két nappal a genovai hídomlás után kezdi összeállítani az áldozatok listáját. Van köztük egy Szardíniába tartó család, szórakozni készülő francia fiatalok, és egy nászútról hazatérő fiatal pár is.

Csütörtöki nem végleges hivatalos adatok szerint a balesetnek 39 áldozata van, egyeseket csak az ékszereik alapján tudtak azonosítani.
Genova régió prefektúrája eddig 21 nevet tett közzé születési helyükkel és idejükkel, kizárólag olyan olasz áldozatokét, akiknek a családját már értesítették. 

A listán szerepel egy liguriai család három tagja is. A 44 éves apa és 41 éves anya 8 éves fiukkal kompra akartak szállni, hogy Szardínián nyaralhassanak.

Egy másik autóban egy Torino tartománybeli család ült. A 49 éves Andrea és a 48 éves Claudia nászútjukról tértek vissza a mennyasszony két gyerekével.

Még legalább tíz eltűnt személy után kutatnak a helyszínen az olasz katasztrófavédelem szakembereiForrás: AFP/Valery Hache

Az áldozatok között van mások mellett egy 57 éves vállalkozó, egykori motoros bajnok, egy Pisában dolgozó 32 éves altatóorvos, aki 29 éves barátnőjével utazott nyaralni, valamint egy 43 éves fuvaros, aki Franciaországból tért haza zöldség-gyümölcs szállítmányával.

Az olasz mentőalakulatok tagjai éjjel is folytatják a kutatást annak reményében, hogy még találhatnak túlélőket a romok alattForrás: MTI/EPA/ANSA/Flavio Lo Scalzo

A santiagói diplomáciai képviseletek megerősítették, hogy három, Olaszországban élő chilei is meghalt a tragikus balesetben. Franciaországból négy állampolgár veszett oda. Mindannyian húsz év körüli fiatalok az ország dél-nyugati részéből, Toulouse-ból és a környékéről. Hárman közülük egy szardíniai techno zenei fesztiválra tartottak, negyedik stoppos társukat azért vették fel, hogy osztozzanak a benzinköltségen. Franciaországban a halálesetek ügyében eljárást indítottak.A csütörtöki hivatalos adatok szerint a hídomlásnak eddig 15 sérültje van, öt ember állapota továbbra is válságos.

KAPCSOLÓDÓ CIKK