Nem talált pasit, megtévesztés miatt beperelte a társkereső oldalt

2018.08.16. 11:52

A bíróság szerint egy brit társkereső oldal félrevezetette egy női felhasználóját, mivel nem volt elég aktív férfi tagjuk, hogy esélye legyen párt találni – írja a The Guardian.

Tereza Burkinek 13 100 font (4,7 millió forint) kártérítést ítélt meg a bíróság, miután a Seventy Thirty nevű elit, drága tagdíjas társkereső oldalon, ahova regisztrált, nem talált magának párt. 

A londoni céget megtévesztés és félreinformálás miatt perelte be, szerdán pedig a bíróság egyetértett azzal, hogy az oldal félrevezette őt azzal kapcsolatban, mit is jelent az exkluzív tagság.

A 47 éves, elvált Burkinek már három gyereke van, 2013-ban regisztrált a társkereső oldalon azzal a reménnyel, hogy itt megtalálja álmai férfiját, leendő gyermeke apját. Az oldal regisztrációs díja igen drága, 12 600 font, azaz több mint 4 millió forint volt.

Azt azonban a bíró is elismerte, hogy a nő elvárásai nem voltak szerények.Egy olyan kifinomult úriembert keresett, aki lehetőleg a pénzügyi szektorban dolgozik, gazdagon él és nyitott a külföldi utazásokra. Fontos volt még, hogy akarjon gyereket, mivel Burki mindig is arról álmodott, hogy négy gyereke lesz.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/fizkes/Fizkes

Lemarc Thomas, a Seventy Thirty vezérigazgatója szerint elég olyan gazdag férfi volt akkor az oldalon, akik megfeletek Burki elvárásainak. Ezzel szemben a bíró szerint akkor 100 férfi felhasználó volt aktív, ami nem volt elegendő ahhoz, hogy a nőnek legyen esélye olyan párt találni, aki az igényeinek megfelel. Ha tudta volna a felhasználók pontos számát, nem regisztrált volna az oldalon, a cégnek pedig tudnia kellett, hogy hamis látszatot kelt.

Közben a Seventy Thirty is beperelte a nőt, mivel két olyan kritikát írt az oldalról, amely szerintük rosszindulatú és félrevezető hazugságokkal volt tele.

Az ítélet szerint Burkinek vissza kell kapnia a tagdíját, és további 500 fontot az okozott lelki sérelmekért. Ugyanakkor a társkereső oldalnak 5000 fontot ítélt meg rágalomért, egy Burki által 2016-ban írt Google-kritika miatt. Richard Parkes bíró szerint ugyanis a cég alapvetően nem tisztességtelenül működik, csak abban az időben nem volt elég aktív férfi felhasználójuk.