Nem volt hajlandó kezet fogni egy férfival a svédországi muszlim nő

2018.08.16. 14:34

A muszlim nő az állásinterjún vallási okokra hivatkozva megtagadta a kézfogást a férfi interjúztatótól, így persze nem kapta meg a munkát. A migráns hátterű nő beperelte a férfit, a svéd bíróság pedig neki adott igazat, ezért kártérítést is kapott.

Svédország jó példa arra, ahogy egy európai állam teljes mértékben feladja a kultúráját, a saját hagyományait, és szép lassan behódol az iszlámnak.

Farah Alhajeh, egy bevándorló hátterű nő Uppsala városában jelentkezett egy tolmácsolással foglalkozó céghez – írja a BBC.

El is ment állásinterjúra, ahol egy férfi fogadta őt. A beszélgetés után a férfi felé nyújtotta a kezét, Farah az iszlámra hivatkozva viszont megtagadta a kézfogást.Az interjúztató erre úgy reagált, hogy közölte: a nő nem kaphatja meg a munkát.Farah Alhajeh emiatt beperelte a céget.

Döntését a vallásszabadsághoz való joggal indokolta, mivel egy muszlim nem érintkezhet ellenkező neművel, kivéve, ha az a közvetlen családtagja.A svéd bíróság szintén a vallásszabadságra hivatkozva a migráns hátterű nőnek adott igazat, a tolmácsolással foglalkozó vállalatot pedig 40 ezer korona kártérítés megfizetésére kötelezte.A nő üdvözölte a bíróság döntését.

Véleménye alapján igazságot szolgáltattak neki.

Konkrétan a pénzügyi kártérítés annyira nem érdekli őt, inkább az a lényeges, hogy más muszlimokat is inspirálhat ezáltal.