Be akarták bizonyítani, hogy a terroisták is jó emberek, megölték őket

2018.08.17. 11:14

A washingtoni házaspár be akartak bizonyítani, hogy az Iszlám Állam terroristái is „jó emberek", akikről a nyugati média hazugságokat terjeszt. A dolognak rossz vége lett, mert Tádzsikisztánban meggyilkolták őket a terrorszervezet katonái.

Jay Austin és Lauren Geoghegan fiatal, liberális világnézetű házaspár, mindketten 29 évesek, akik Washingtonban éltek. Tavaly felmondtak a jól fizető munkahelyükön, annak érdekében, hogy körbebiciklizzék az egész világot.Az egzotikus utazásaikról az Instagram-on számos képet tettek közé, az élményeikről pedig egy blogon is beszámoltak - közölte a CBS News.

Július végén érték el az Afganisztánnal határos Tádzsikisztánt, amelynek egy részét az Iszlám Állam ellenőrzi.

A progresszív pár nem hitte el a terrorszerzet katonáiról szóló nyugati tudósításokat, Jay azt írta a blogján, hogy szerinte az újságírók találták ki az általuk elkövetett szörnyűségeket, és az Iszlám Állam tagjai valójában nagylelkű, csodálatos és kedves emberek, ellentétben a média munkatársaival, akik hazugságokat terjesztenek róluk, mivel nem értenek egyet a világnézetűkkel.Július 29-én betekertek egy holland és egy svájci állampolgárságú biciklis társaságában a tádzsik állam Iszlám Állam fennhatósága alatt lévő területeire.

Még aznap öt férfi rájuk támadt, majd ezt követően megölte mind a négy biciklist.A Szabad Európa Rádió egy meg nem nevezett forrásból közzétett egy felvételt, amin az látható, hogy a férfiak keresztülhajtanak a holttesteiken.

Ezt követően az Iszlám Állam is nyilvánosságra hozott egy videót és egy képet, amin az öt gyilkos látható a terrorszervezet zászlójával pózolva - írja a New York Times.

A tettesek tehát az Iszlám Állam katonái voltak. A liberális közvélemény pedig ebből a szörnyű tragédiából megtanulhatta, hogy mégsem a terroristák a "jó fiúk".